impreuna cu sotia , am facut un contract de intretinere a unei vecine in varsta de 84 de ani. in schimbul intretinerii urmeza sa ne ramana noua apartamentul ei(clauza de uzufruct viager) . dupa ce am semnat acest contract, noi am vrut sa ne dovedim de buna credinta si am suportat costul instalarii unei centrale termice in acel apartament , deoarece a fost debransat de la reteaua de termoficare. mai mult: la noi in oras( braila) primaria a acordat un sprijin, celor care si-au montat centrale , de 1800 ron, bani pe care tot batrana i-a incasat. de aici surpriza: au inceput reprosuri ca noi ii vrem doara raul, ca nu avem grija de ea , ca nu ii platim facturile...( la notar dumneaei a afirmat ca nu are nevoie sa-i platim noi facturile ca are pensie mare si se descurca) si l cateva zile a schimbat si broasca la usa ca noi sa nu mai putem intra. mentionez ca au mai fost si zile in care nu am reusit sa trecem pe la ea, dar mancare, curatenie... nu a dus lipsa.
acum zice ca ea o sa strice actul si ca nu mai are nevoie de noi. ( sunt convins ca este influentata de o alta vecina ,care ar vrea si ea casa)
ce putem face noi acum sa nu ramanem cu datoria in banca (10000 ron centrala+ notar) ?
ca dovada de intretinere am doar facturile pe centrala si accesorii, cum pot dovedi ca noi vrem sa ii asiguram hrana, dar ea nu ne primeste mereu, caci are si momente in care totul pare sa fie in regula
Trebuie sa dovediti cheltuielile pentru batrana cu chitante, extrase bancare ... pentru a va putea recupera datoria. In principiu daca nu faceti nimic actul initial ramane valabil. Batrana trebuie sa il atace pentru a-l anula. Daca dumneavoastra dovediti ca incercati sa respectati termenii iar batrana nu, va pierde. Cel mai bine discutati cu un avocat, dar atentie unul mai rasarit pentru ca exista si ... Din pacate cu oamenii foarte batrani si senili nu va mai puteti intelege. Am experiente tragice in propria familie. Daca li se pune pata nu mai ai cu cine sa vorbesti.
Orice persoana care refuza sa primeasca o datorie de la un debitor al sau poate fi obligata in instanta sa primeasca datoria . In cel mai rau caz puteti apela la justitie s-o obligati sa primeasca datoria . Un fel de -te oblig sa fii fericita-
buna ziua! revin cu detalii intrucat acest proces s-a incheiat . atat la fond , cat si la apel s-a dat solutia ca fiind nefondata plangerea doamnei. asta ar trebui sa ma bucure, dar situatia nu e chiar asa. doamna refuza in continuare sa ma primeasca, refuza banii trimisi prin posta si isi plateste facturile in avans, ca sa nu mai pot plati eu. ma acuza in continuare ca nu ma duc pe la ea, chiar daca eu totusi ma duc, dar nu deschide usa. cred ca nu mai gandeste normal, sau poate se preface. ce pot sa fac? sa deschid eu un proces prin care sa cer ca dumneaei sa ma primeasca? sa mai astept, poate nu se mai implica vecina si atunci poate ne primeste pe noi? sau ce e de facut?
O notificati, ii spuneti ca are varianta de a va intelege la o renta in bani daca nu doreste intretinere, dar ca, fie ca ia sau nu mancarea sau banii, contractul tot ramane in picioare, asa incat pierderea nu e decat a ei.
Refuzul ei nu produce decat efecte benefice pentru dv., nu stiu nici de ce va suparati asa, eu as fi fericita ca un debitor al meu sa nu vrea nimic de la mine!! As da petrecere.