avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical

Buna ziua, sotia mea a fost internata si operata (18.11.2013-25.11.2013), la externare a primit 21 zile (26.11.2013-16.12.2013) concediu medical din spital. Cate zile de concediu medical poate primi de la medicul de familie in continuare celui anterior?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:32, 18 Decembrie 2013
1. Din Normele de aplicare a OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:

Art. 21. - Medicii sunt obligaţi sã îndrume pacienţii cãtre unitatea sanitarã la care trebuie sã se adreseze aceştia în vederea obţinerii în continuare a asistenţei medicale şi a certificatelor de concediu medical.

2. - Adica la externare medicul trebuie sa va spuna unde trebuie sa va adresati pentru a mai primi alte eventuale concedii medicale: la medicul de familie sau la medicul specialist.
- Acestia stiu cate zile pot acorda in functie de diagnostic si de evoutia starii de sanatate a pacientului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul medical pitex pitex Dupa o spitalizare de trei saptamani am primit concediul medical.- inclusiv sapte zile dupa externalizare- de la respectivul spital. Va rog sa-mi spuneti cine ... (vezi toată discuția)
Concediu medical deli_andra76 deli_andra76 Buna seara! Imi puteti spune ,va rog, daca un medic poate acorda in ambulator 30 zile c.m.(in continuare) pentru un pacient cu o afectiune neoplazica intr-o ... (vezi toată discuția)
Concediu medical mihteo mihteo In urma unei interventii chirurgicale s-a acordat din spital -Bucuresti-Concediu medical 21 zile cu mentiunea ca se poate prelungi la domiciliu. Cum se poate ... (vezi toată discuția)