avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 3 luni anterioare efectuarii concediului de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

3 luni anterioare efectuarii concediului de odihna

Instanta a obligat angajatorul la plata compensatie in bani diferente zile CO pe 2008, 2009 si 2010, si la despagubiri cu... celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul pana la pronuntare (oct 2012).
Ultima zi lucrata a fost 6 iulie 2010, iar in iunie sau mai 2010 a avut cateva zile CO
Care sunt ultimele 3 luni anterioare efectuarii CO pentru CO 2008, CO 2009, CO 2010, CO 2011, CO 2012 , ca sa se poata face media zilnica a drepturilor salariale din aceste ultime trei luni, sa se poata calcula indemnizatia?
Multumesc

Cel mai recent răspuns: integrity , utilizator 09:49, 19 Decembrie 2013
Avand in vedere ca se solicita compensarea zilelor de CO neefectuate, atunci cele trei luni luate in calcul consider ca sunt cele 3 luni anterioare datei incetarii c.i.m. - aprilie, mai iunie 2010.
Este corect ca si pentru compensarea zilelor de CO pe 2008 si 2009 sa fie luate in calcul veniturile pe lunile aprilie, mai, iunie 2010?

multumesc
Este corect, intrucat se raporteaza la data incetarii c.i.m. .
multumesc mult. Dar, uf , daca se raporteaza la data incetarii CIM, e o problema.... data incetarii CIM a fost 3 noiembrie 2010, desi ultima zi lucrata a fost 06.iulie 2010.
In cazul asta, se schimba situatia, sau tot lunile efectiv lucrate (april, mai, iun) se iau in calcul? Daca instanta a anulat decizia de concediere s-ar putea lua in considerare aug, sept oct, 2010, ca fiind lucrate, desi n-au fost lucrate tot din cauza angajatorului?
Poate e important sa spun si ca instanta mi-a acordat despagubiri egale cu salarii si alte drepturi de care as fi beneficiat pe perioada cuprinsa intre 3 nov - data incetarii CIm si data pronuntarii... perioada aia intre ultima zi lucrata (6 iul) si 3 nov a ramas, asa, ca-n gara, n-am cerut despagubiri, pentru ca am vazut in Codul Muncii ca se acorda despagubiri de la data concedierii, desi, evident ca, intre 6 iulie- ultima zi lucrata si 3 nov -data concedierii n-am lucrat tot din vina angajatorului...daca lunile aug, sept, oct 2010 n-au fost lucrate si nici despagubiri nu mi-au fost acordate , s-ar putea considera, prin anularea deciziei, c-ar fi trebuit sa iau bani pe ele, astfel incat sa fie luate in calcul la compensare? mi se pare incurcata treaba si nu inteleg, de aceea, va rog mult sa ma lamuriti cu raportarea asta la data incetarii CIM sau la lunile efectiv lucrate
inca o data, va multumesc si , scuze, ca nu m-am gandit ca e important sa spun din prima si data incetarii CIm
Ultima modificare: Joi, 19 Decembrie 2013
integrity, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul cm : stagiu intrerupt de cfs-uri alex2309 alex2309 Buna Ziua. Pentru un salariat cu urmatoarele realizari in ultimele 10 luni : nov 2010 985 22 zile lucrate oct 2010 CFS toata luna sep 2010 CFS toata ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu de maternitate naiade naiade Buna ziua, Doresc sa imi calculati salariul pe luna iunie 2009, respectiv pe lunile aug-nov. 2009 (adica pt. toata peroada concediului de maternitate pana ... (vezi toată discuția)
Calculul concediului de odihna adelinadanciulescu adelinadanciulescu am urmatoarea situatie: angajatul a avut norma partiala (o ora/zi)din feb.2009 pana in aug.2009 iar din sept.2009 a trecut la norma intreaga(8 ... (vezi toată discuția)