paveltm a scris:
Deci , pe data de 26 ianuarie a.c s-a dat sentinta la recurs nevaforabila mie. Eu sa presupunem ca nu o cunosc (sa presupunem) deci din 26 ianuarie timp de 4 luni de zile carnetul ar trebui sa imi fie suspendat. Eu nu l-am predat si nu il mai predau. Daca politia nu se seziseaza, ce se intampla dupa 4 luni ? Se prescrie totul? Dupa 4 luni nu ar trebui sa mai circul cu frica in san? Daca sunt oprit figurez cu el suspendat?
Pai tocmai asta e problema ca va faceti rau singur... nu conteaza daca-l predati sau nu permisul intrucat e doar un act care arata ca aveti dreptul de a conduce si dumneavoastra nu aveti acest drept dar daca se intampla ceva (un accident, un control, o conducere cu alcool etc.) chiar daca aveti efectiv actul "permis de conducere" nu aveti
dreptul de a conduce si savarsiti o infractiune... deci e in interesul dumneavoastra sa va interesati de solutie ca legea sanctioneaza conducerea fara permis/permis suspendat indiferent daca aveti sau nu efectiv actul/legitimatia la dumneavoastra... in practica sa zicem ca scapati de 2-3 controale ca aveti actul ("am permis, la revedere!") dar e riscul prea mare ca poate se prind ca e suspendat!