avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz demisie / zile concediu legal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz demisie / zile concediu legal

Buna ziua,
Intrebarea mea este urmatoarea. Urmeaza sa-mi predau demisia, in c.i.m. este stipulat un termen de 20 de zile pentru preaviz, eu daca imi depun cererea astazi 18.12.2013, din zilele de preaviz (in cazul in care angajatorul nu este de acord cu demisia la zi) se scad zilele sarbatorilor legale ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:48, 18 Decembrie 2013
nu se scad.
1. Preavizul este in zile lucratoare, deci zilele de sarbatoare sau nelucratoare nu se iau in calcul.

2. Uitati-va bine in CIM, la litera L. Alte clauze, lit.c), unde scrie: "perioada de preaviz in cazul demisiei este de... zile lucratoare".
Daca preavizul este stabilit in zile calendaristice , atunci se iau in considerare si zilele de sambata si duminica sau cele de sarbatori legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie datata in zi nelucratoare rrramor rrramor Pot inchide un CIM pe baza unei demisii pe care angajatul a datat-o cu data unei zile nelucratoare? Cand o pot inregistra eu in registratura? Multumesc (vezi toată discuția)
La calcularea zilelor de preaviz intră și sărbătorile legale?bună ziua. aș vrea să îmi dau demisia luni și nu știu dacă ... LaurLucreția LaurLucreția Bună ziua. Aș vrea să îmi dau demisia luni și nu știu dacă la calcularea zilelor de preaviz intră și sărbătorile legale, adică 1 iunie și ... (vezi toată discuția)
Preaviz de plecare BogdanMehes BogdanMehes In noul cod al muncii , preavizul de plecare cand iti dai demisia este 15 zile lucratoare , sau calendaristice? Si daca angajatorul nu vrea sa ma lasa sa plec ... (vezi toată discuția)