avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... La calcularea zilelor de preaviz intră și ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

La calcularea zilelor de preaviz intră și sărbătorile legale?Bună ziua. Aș vrea să îmi dau demisia luni și nu știu dacă ...

Bună ziua. Aș vrea să îmi dau demisia luni și nu știu dacă la calcularea zilelor de preaviz intră și sărbătorile legale, adică 1 iunie și Rusaliile. Angajatorul nu prea respectă legile, deci nu voi avea liber, dar cu siguranță nu va dori nici să mă plătească dublu pentru acele zile. Care e soluția? Încă ceva: lucrez și o sâmbătă da, una nu, câte 5 ore, dar nu mi se dă liber in altă zi pentru asta. Calculez preavizul fără aceste sâmbete? De fapt, pot să nu mă duc la serviciu sâmbetele?
Ultima modificare: Vineri, 28 Mai 2021
LaurLucreția, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:49, 29 Mai 2021
Daca termenul de preaviz este prevazut in c.i.m. in zile lucratoare, atunci nu se iau in considerare zilele de sarbatoare legala. In speta, se ia in considerare numai zilele de luni -vineri.

Daca termenul de preaviz este prevazut in c.i.m. in zile calendaristice, atunci se iau in considerare si zilele de sarbatoare legala. In speta, se ia in considerare zilele de luni - duminca.

Am verificat, văd că scrie 20 zile lucrătoare. Să înteleg că nu se socotesc nici măcar sâmbetele?Dacă mă obligă să lucrez sâmbetele, fac socoteala preavizului cu tot cu ele?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se ia in calcul doar zilele de luni pana vineri .

Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada preaviz Dadika Dadika Buna dimineata. Va rog sa mă luminați în câteva aspecte...In cim scrie 8 ore lucru ,5 zile săptămână preaviz 20 zile..Ok până acum toate bune și ... (vezi toată discuția)
Sarbatori legale - mai multe probleme smeagull smeagull Buna ziua, am nevoie de ajutorul dvs. in urmatoarele probleme: 1. In cazul in care angajatorul are nevoie ca o parte din angajati se lucreze in zilele de ... (vezi toată discuția)
Preaviz bibi20 bibi20 buna, Am si eu o intrebare . Daca preavizul unui angajat este de 20 de zile lucratoare , dar lui i s-a comunicat ca trebuie sa lucreze si sambata, zi ... (vezi toată discuția)