Bună ziua. Aș vrea să îmi dau demisia luni și nu știu dacă la calcularea zilelor de preaviz intră și sărbătorile legale, adică 1 iunie și Rusaliile. Angajatorul nu prea respectă legile, deci nu voi avea liber, dar cu siguranță nu va dori nici să mă plătească dublu pentru acele zile. Care e soluția? Încă ceva: lucrez și o sâmbătă da, una nu, câte 5 ore, dar nu mi se dă liber in altă zi pentru asta. Calculez preavizul fără aceste sâmbete? De fapt, pot să nu mă duc la serviciu sâmbetele?
Daca termenul de preaviz este prevazut in c.i.m. in zile lucratoare, atunci nu se iau in considerare zilele de sarbatoare legala. In speta, se ia in considerare numai zilele de luni -vineri.
Daca termenul de preaviz este prevazut in c.i.m. in zile calendaristice, atunci se iau in considerare si zilele de sarbatoare legala. In speta, se ia in considerare zilele de luni - duminca.
Am verificat, văd că scrie 20 zile lucrătoare. Să înteleg că nu se socotesc nici măcar sâmbetele?Dacă mă obligă să lucrez sâmbetele, fac socoteala preavizului cu tot cu ele?
Perioada preaviz
Dadika
Buna dimineata. Va rog sa mă luminați în câteva aspecte...In cim scrie 8 ore lucru ,5 zile săptămână preaviz 20 zile..Ok până acum toate bune și ... (vezi toată discuția)
Preaviz
bibi20
buna,
Am si eu o intrebare . Daca preavizul unui angajat este de 20 de zile lucratoare , dar lui i s-a comunicat ca trebuie sa lucreze si sambata, zi ... (vezi toată discuția)