avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuz
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuz

Buna ziua

Pot beneficia de subventia pentru caldura conform Legii dar datorita presedintelui de bloc care nu vrea sa imi dea o adeverinta din care sa rezulte numarul de persoane care locuieste la apartamentul respectiv, motivandu-mi ca trebuie sa fiu cu plata intretinerii la zi, nu imi pot depune dosarul la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6
Intrebarea fireasca este cum pot, legal, sa-l fac pe acest domn presedinte sa imi dea aceasta adeverinta
Va multumesc si va doresc o zi buna
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:52, 19 Decembrie 2013
In toata aceasta "poveste" cu ajutoarele la incalzire acordate de stat si consiliile locale, in faza initiala NU trebuie implicata as. proprietari, dar s-a incetatenit aceasta procedura dandu-le unora (vorbim de administratori si presedinti) impresia de functionari cu mari responsabilitati in dregatoriile statului. Macar de-ar fi pe bani, dar de unde....
Documentul se numeste CERERE - DECLARATIE PE PROPRIE RASPUNDERE pentru acordarea unor drepturi de asistenta sociala, se intocmeste de catre persoana indreptatita a primi aceste drepturi, pe "proprie raspundere" si anul acesta cuprinde 15 pagini mari si late. Ceri si declari cate-n luna si stele, inclusiv componenta familiei si veniturile realizate. Atunci cine si de ce mai solicita confirmarea as. proprietari?
Uitati de ce: cu toate ca cetateanul cere si declara pe proprie raspundere - completand toate rubricile formularului, in "teren" situatia este alta. Exemplu de la noi, un cetatean solicita aceste drepturi desi este plecat la tara - solicitand in scris acest lucru, in vederea diminuarii nr. crt. de persoane, in locuinta ramanand doar copiii, majori de altfel. Cand intocmeste documentul, pe formular "baga" toata gasca, in vederea obtinerii unei medii mai mici a venitului pe membru de familie, implicit obtinerea unei sume mai mari a drepturilor...
In fine, cetateanul minte, pentru ca asa vede el la politicienii nostri, cand are timp sa se uite la TV. In aceste conditii, cei de la Directiile de asistenta comunitara, ca sa nu se mai complice cu trimiterea pe teren a unor inspectori in vederea verificarii unor aspecte privind veridicitatea datelor din Cerere-Declaratie, implica as. prop. in aceasta chestiune. Cei de la asociatie stiind nr. de persoane din luna respectiva le compara cu datele din declaratie, unde mai constata inadvertente...
.....................................
Revenind la topic - eu daca as fi in locul autorului acestui topic, as merge la DAC - Directia de asistenta comunitara din localitatea si as preda documentul asa cum l-a completat pe proprie raspundere, explicand situatia cu refuzul presedintelui. Nu au decat sa vina dansii sa verifice nr. de persoane declarate la as. prop.
Un singur lucru mai trebuie stiut de solicitant: codul client al asociatie la furnizorul de energie termica - informatie pe care o obtine de la as. prop. Eventual se poate merge si fara acest cod completat. Se dumiresc cei de la DAC sa-l completeze.
Succes!
@Adam Grecu

Se poate duce, dar intre actele pe care trebuie sa le prezinte este si aceasta adeverinta de la asociatie....fara de care se cheama ca nu are toate actele necesare la depunere si, deci, sa nu-i primeasca declaratia.
@elga50,
Daca traim in Romania se cheama ca fiecare face cum vrea. Eu ma ocup de aceste ajutoare de cand au aparut pe lumea aceasta si asociatia nu a eliberat niciodata adeverinta ref. nr. persoane sau alte fantezii ale unor functionari prea zelosi.
Deja sunt prea multe "acte" pe care proprietarul trebuie sa le ataseze la cele 15 pagini... Ce vorbim aici, in ce tara traim? Unii solicita adeverinte (in baza a ce?), altii vor o nota a asociatiei cu nr. pers. + stampila asociatiei, altii vor cine stie ce...
Asa se cere in Bucuresti sau, ma rog, in sectorul 5, adeverinta din care sa reiasa cate persoane sunt trecute la intretinere si daca sunt inscrise in cartea de imobil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor incalzire ileanasandu ileanasandu 1.As vrea sa stiu cum se poate obliga conducerea unei asociatii de propietari sa-mi elibereze un document din care sa reiasa cate persoane locuiesc la mine in ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare adeverinta aniria74 aniria74 Mama mea are dreprul la ajutor pt incalzire.printre acte i se solicita o adeverinta de la asociatie cu nr de persoane.presedintele nu ii elibereaza aceasta ... (vezi toată discuția)
Reducere datorie intretinere- pot primi subventia? CYBORG CYBORG Buna seara! In octombrie 2016 nu am primit subventia pt. caldura(locuiesc la bloc), avand peste 3 luni datorii la intretinere. Dar, astazi,19 decembrie am ... (vezi toată discuția)