avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... refuz eliberare adeverinta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

refuz eliberare adeverinta

Mama mea are dreprul la ajutor pt incalzire.printre acte i se solicita o adeverinta de la asociatie cu nr de persoane.presedintele nu ii elibereaza aceasta adeverinta pe motiv ca are restanta ...in jur de 300 lei.mi s.a spus sa ...C.E. Al asociatiei a hotarat sa nu se mai elibereze adeverinte daca sunt restante.cat este de legala aceasta hotarare????mie imi suna mai mult a metoda de constrangere sa nu zic santaj...legea privind ajutorul de incalzire prevede ca cel ce solicita acest ajutor sa nu aiba datorii la bugetul local...cum pot ataca aceasta hotarare ...asociatiile nu au un for superior???mie mi s.a raspuns obraznic...ca ei nu se supun nimanui si ce hotarasc ei e lege.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:24, 9 Noiembrie 2016
Bineinteles ca este un abuz, iar CE-ul lor nu intelege ca aceste ajutoare vin si scad din debitul proprietarului care solicita ajutorul la incalzire, deci ajuta si as. prop.

Doamna, in mod normal legea nu a prevazut ca as. prop. sa puna un aviz sau sa elibereze o adeverinta care sa fie anexata la dosar.
In fond, acel document se cheama Cerere / Declaratie pe proprie raspundere...
Completati toate datele cerute si va prezentati cu dosarul acolo unde ati fost indrumata (Directia de asistenta comunitara - DAC) de pe langa primaria localitatii. Acolo, eventual sesizati aroganta as. prop.).
In cadrul primariei fiinteaza un serviciu care se ocupa de indrumarea as. prop. Faceti si aici o sesizaren amanuntita. Luati nr. de inregistrare si o sa vedeti raspunsul presedintelui - apropos de : eu sunt Legea,. noi suntem Statul...

A.G.
Ultima modificare: Marți, 8 Noiembrie 2016
Adam Grecu, utilizator
Asociatia de proprietari are obligatia sa elibereze respectiva adeverinta
Reprezinta un abuz neeliberarea adeverintei,motivat probabil de catre reprezentantii asociatiei de proprietari ca refuzul va determina locatarul sa achite debitul
Daca la nivelul asociatiei nu solutionati,sesizati oficial serviciul sprijinire si indrumare asociatii de proprietari/locatari din primarie
Totodata ar trebui sa desfasurati demersuri si pentru acoperire debit
Atitudinea si metoda de constrangere ...abuzul...m.au determinat sa nu achit acum acest debit.nu vreau sa mai raspund acestui santaj.ei pot recupera debitul prin instanta daca sunt rau platnica....insa nu au dreptul sa te puna la colt cu refuzul de a elibera adeverinta.ajutoarele de incalzire sunt pt cei cu venituri mici...e de inteles ca o parte sa aibe ceva restante...daca ei nu elibereaza aceasta adeverinta...se pierde acest ajutor si astfel cei cu venituri precar sunt obligati fie sa inchida caldura .fie sa imparta putinii bani intre factura la asociatie si factura la CET...si cand tragi linie...vor fi datori apoi in doua locuri sau se vor imbolnavi din cauza frigului....ma voi duce la primarie sa fac o sesizare scrisa....nu se mai poate continua asa....tuturor le e teama....profita ca majoritatea sunt batrani...multumesc pt sfaturi.
Ca sa nu pierdeti vremea, pentru ca timpul trece repede si pierdeti ajutorul de incalzire, mai bine ajutati-va mama si platiti dumneavoastra acea restanta. O sa i se elibereze adeverinta si va beneficia de ajutor. Daca trageti linia asa cum spuneti, in final o sa iesiti mai bine cu aceste cheltuieli. Spun asta pentru ca asa o sa beneficiati de ajutor la incalzire iar asociatia nu va mai aplica penalizari la suma ce este acum restanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz eliberare adeverinta asociatie proprietari Ashmoor Ashmoor Buna ziua, Presedintele asociatiei de locatari refuza sa-mi semneze adeverinta care sa ateste starea datoriilor la intretinere care-mi este necesara in ... (vezi toată discuția)
Restanta fond reparatii abuziv KiralyOtto KiralyOtto Buna, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in ceea ce priveste urmatoarele: In luna martie 2017 am achizitionat un apartament in care m-am mutat in luna ... (vezi toată discuția)
Contorizare individuala gaze naturale mianname mianname As dori sa aflu de ce asociatia de proprietari de care apartin nu isi da acordul pentru contorizarea individuala a consumului de gaze naturale, motivand faptul ... (vezi toată discuția)