avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reziliere contract concesiune cf L50/1991
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Reziliere contract concesiune cf L50/1991

Consiliul Local nu doreste sa rezilieze cateva contracte de concesiune incheiate cf Legii 50/1991 ( deci al caror obiect este dreptul de a construi, nu concesionarea terenului ) incheiate cu cativa concesionari ( persoane importante) care nu au indeplinit conditia impusa de legea respectiva ( si anume de a solicita autorizatie de constructie intr-un interval de un an de la concesionare). Mai mult unii dintre ei nici pana in prezent nu au construit ceva ( cu exceptia gardului ).
Onor CL in frunte cu primarul ne sfideaza chiar in instanta civila ( am solicitat rezilierea contractelor in instanta civila pe baza unei actiuni oblice - noi avand o hatarare judecatoreasca anterioara care obliga Comisia Locala Funciara sa puna la dispozitia Comisiei Judetene o suprafata de teren din intravilanul localitatii.
Aceasta actiune a fost respinsa si pe fond si pe recurs pe exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a UAT prin Primar ( adica obligatia stabilita de catre o alta instanta pt Comisi aLocala Funciara ) nu se rasfrange si asupra UAT prin Primar ( in opinia hilara a instantelor acestea reprezentand alte entitati ).
Intrebarea mea este: as putea initia o alta actiune civila prin care sa oblig CL sa constate si sa declare reziliate contractele de concesiune constructie - pe baza clauzei rezolutorii stabilite de legea 50/1991- si in consecinta sa dispuna actualizarea CF prin eliberarea de sarcina constituita de concesiunea pe 99 ani stabilita prin contractele incheiate in 1995 - pana la aparitia OG referitoare la concesiunea propriuzisa.

Alte discuții în legătură

Caut avocat speta imobiliara Costiff Costiff In anul 2008 am obtinut o sentinta definitiva si irevocabila prin care Comisia Locala pt aplicarea legilor funciare dintr-un oras este obligata sa puna la ... (vezi toată discuția)
Primăria, uat si /sau consiliul local bună!in cazul in care ... danalida danalida Primăria, UAT si /sau Consiliul Local Bună!In cazul in care am facut o cerere catre consiliul local privind emiterea unei hotărâri pentru ... (vezi toată discuția)
Este legala concesionarea unui teren in litigiu? eugen82 eugen82 Speta este urmatoarea: Am chemat primaria (sectorul prin primar) in judecata pentru desfiintarea abuziva a unei constructii autorizate aflate pe domeniul ... (vezi toată discuția)