avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Caut avocat speta imobiliara
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Caut avocat speta imobiliara

In anul 2008 am obtinut o sentinta definitiva si irevocabila prin care Comisia Locala pt aplicarea legilor funciare dintr-un oras este obligata sa puna la dispozitia Comisiei Judetene un teren intravilan de x metrii patrati in intravilanul localitatii Y pentru cre aceasta e obligata sa emita titlu de proprietate pentru subsemnatul.

Dupa multe tergiversari si amanari, s-au primit numai oferte privind fie terenuri cu situatie juridica incerta, fie extravilane , fie terenuri trecute in intravilan desi nu dispun de utilitati si sunt grevate de faptul ca exista restrictii privind utilizarea fiind intersectate de canal dejactii sau retea de medie tensiune pe amplasaent.
In anul 2010 am inregistrat actiune oblica cu Oras Y prin Primar ( adica Consiliul Local ). Desi sentinta din 2008 obliga Comisia Locala am considerat ca dpdv functional nu ma pot judeca cu o institutie lipsita de personalitate juridica. Actiunea se referea la faptul ca doream sa fiu pus in posesie cu o suprafata proprietate a orasului pentru care in cursul anilor 1994 - 1997 a fost consesionata unor persoane fizice in vederea construirii unor imobile destinate locuirii ( cf legii 50/1991 ) dar care pana in prezent nu s-au edificat astfel de constructii.
Actiunea a fost respinsa pe exceptie lipsa calitate procesuala pasiva ( deoarece nu ar exista identitate intre debitorul obligatiei prevazute de sentinta judecatoreasca din 2008 si creditorul ( proprietarul ) terenului concesionat ilegal.
Nici pana in prezent nu am fost pus in posesie cu suprafata x din sentinta judecatoreasca din 2008 si Primaria ma sfideaza refuzand sa prezinte oferte conforme acesteia.
Exista corespondenta scrisa cu Comisia si Consiliul Local asupra ofertelor primite.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:18, 3 Iulie 2014
Regulamentul prezentului forum nu permite reclama
Puteti studia tabloul consultantilor de pe forum si daca gasiti persoana specializata,o puteti contacta prin mesagerie privata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract concesiune cf l50/1991 Costiff Costiff Consiliul Local nu doreste sa rezilieze cateva contracte de concesiune incheiate cf Legii 50/1991 ( deci al caror obiect este dreptul de a construi, nu ... (vezi toată discuția)
Mostenire fond funciar Mihail Opra Mihail Opra A-si dori sa ma sfatuiti ce sa fac in urmatoarea situatie: Am mostenit un teren pentru care am fost nevoit sa apelez la instanta de judecata pentru ca ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren refuzata de notari pentru legalizare ! niccu niccu Buna seara, Exista o suprafata,cu doua terenuri,unul intravilan,celalalt extravilan,cu cadastru si intabulare pe numele lui X. Y deschide actiune in instanta ... (vezi toată discuția)