avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Grupa 1 de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Grupa 1 de munca

buna seara. am 53 de ani si o vechime efectiva in munca de 30 de ani dintre care 19 si 5 luni grupa 1 de munca (16 ani 100% si 3 ani 90%). am 3 copii nascuti si crescuti peste 10 ani. intrebarea mea este urmatoarea: cand credeti ca este posibil sa ies la pensie? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:55, 21 Decembrie 2013
1. Aveti rabdare sa se publice in M.O. legea de modificare a legii pensiilor si reveniti atunci.

2. Reveniti tot pe acest topic si spuneti si luna si anul nasterii.

3. Legea nu mai prevede reducerea varstei standard de pensionare pentru femeile care au nascut si crescut un anumit numar de copii.
Potrivit actului normatv in curs de promulgare, salariaţii care au desfăşurat activităţi încadrate în grupa 1 de muncă, cu stagiul de cotizare în condiţii speciale de muncă şi care este complet, se pot pensiona cu şase luni mai devreme, potrivit proiectului de lege privind regimul de pensionare al celor care au lucrat în grupa 1 de muncă şi au cotizat înainte de 1 aprilie 2001.

[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 19 Decembrie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
~ Conținut șters la cerere ~
1. - De ce nu aveti rabdare sa se publice legea si apoi sa reveniti si veti primi raspunsul corect?
- Cand va fi publicata legea in M.O. vom sti sigur ce prevede si nu mai mergem pe dibuite.

2. Pentru o femeie este foarte importanta data nasterii, in vederea stabilirii varstei standard de pensionare, si de aceea v-am rugat sa spuneti si luna si anul nasterii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare lege pensii boarcornel boarcornel Am lucrat 4 ani si 10 luni in grupa 1 de munca si am lucrat 7 ani in grupa a 2 a de munca.Sunt nascut in iulie 1952.Ce reducere a varstei de pensionare dupa ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? stircuortenzia stircuortenzia Buna ziua. Sunt femeie in varsta de 52 ani, am lucrat 30 de ani,din care 17 ani si 9 luni la grupa 1. Cand pot iesi la pensie? Multumesc, Ortenzia (vezi toată discuția)
Cand pot sa ies la pensie? marcurodica marcurodica nascuta la 18.02.1953 am 34 de ani cotizare si doi copiii (vezi toată discuția)