avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand pot iesi la pensie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand pot iesi la pensie?

Buna ziua.

Sunt femeie in varsta de 52 ani, am lucrat 30 de ani,din care 17 ani si 9 luni la grupa 1.
Cand pot iesi la pensie?

Multumesc,
Ortenzia
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:10, 23 Decembrie 2013
Va rog precizati luna si anul nasterii.
07.1961
Va rog sa reveniti, tot pe acest topic, in momentul in care se va publica in M.O. legea de modificare a legii pensiilor!
Pentru dvs : varsta standard de pensionare de 62 ani si 1 luni daca indepliniti conditia stagiului minim de cotizare de 15 ani. Stagiul complet de cotizare fiind de 32 ani si 3 luni.

Conform proiectului de lege adoptat care trebuie promulgat prin decret de preşedintele ţării şi apoi publicat în Monitorul Oficial, la 17 ani de activitate in grupa I beneficiati de o reducere a varstei de pensionare cu 8 ani si 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare foleamircea foleamircea data nasteri 31mai 1961 vechime in munca 30ani,din care 19ani si 8 luni in grupa 1 de munca.,vreau sa aflu daca sepoate iesi la pensie anul acesta ,Mentionez ... (vezi toată discuția)
Grupa 1 de munca mihaela_mincu mihaela_mincu buna seara. am 53 de ani si o vechime efectiva in munca de 30 de ani dintre care 19 si 5 luni grupa 1 de munca (16 ani 100% si 3 ani 90%). am 3 copii nascuti ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie alex87 alex87 buna seara :( am 30 ani de munca din care 20 ani si6 luni de grupa1 de munca . dupa legea veche a pensiilor as fi iesit la pensie in ... (vezi toată discuția)