avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de maternitate PFA & asociere in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de maternitate PFA & asociere in participatiune

buna seara!
am o mare nelamurire si anume: am un contract de asociere in participatiune cu o societate, la care sunt si angajata cu contract de munca, avand un salariu. anul viitor voi naste, se poate sa cer concediu de maternitate numai din drepturile salariale, fara a avea obligatia sa cer si din veniturile PFA, care provin strict din aceasta asociere, fiindca in cazul in care solicit, trebuie sa-mi intrerup activitatea si atunci nu mai pot incasa veniturile din aceasta asociere....sau poate cineva sa-mi dea alta solutie. multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: didaniela , utilizator 13:44, 4 Ianuarie 2014
1. Daca este vorba de concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) puteti sa ptimiti indemjnizatie numai in baza contractului individual de munca.

2. In cazul concediului pentru crestere copil (CCC) trebuie sa suspendati toate activitatile care va aduc venituri profesionale (din prestarea unei activitati).

3. - Dar eu va recomand o alta varianta: sa solicitati stimulentul de insertie de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
- Adica veti lucra in continuare si veti primi salariu iar statul va mai da 500 lei lunar.

4. Ar mai fi si varianta ca tatal copilului sa beneficieze de CCC sau de stimulentul de insertie.
Ultima modificare: Joi, 19 Decembrie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Buna ziua! Va multumesc foarte mult, dle Tudor!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de acordare a concediului de maternitate si concediul de crestere a copilului OanaHalalaie OanaHalalaie Buna ziua! Am o nelamurire, daca ma puteti ajuta va rog. Se poate ca sa intru in concediu de maternitate, sa efectuez cele 126 de zile ,apoi sa ma intorc o ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate maria_2012 maria_2012 Buna ziua. As dori sa stiu daca dupa 3 luni imi reiau activitatea din concediu de maternitate, dupa alte 3 luni imi pot relua iar concediu de maternitate pana ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil alexandra1105 alexandra1105 Am o situatie mai ciudata si as vrea sa stiu cam in ce categorie ma incadrez cu privire la aceasta indemnizatie. Sunt studenta la zi (in ultimele 12 luni fara ... (vezi toată discuția)