avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 60/1991 si Constitutia Romaniei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 60/1991 si Constitutia Romaniei

Buna ziua,

Din cate stiu, legea 60/1991 a fost adoptata pe 25 septembrie 1991, iar Constitutia Romaniei a fost adoptata pe 21 noiembrie 1991 si a intrat in vigoare prin referendum in 8 decembrie 1991 (dupa ce a fost adoptata legea 60). Stiu ca au fost modificari atat in lege cat si in Constitutie, insa o intrebare simpla este: ce ii confera acestei legi constitutionalitate, daca a fost adoptata inaintea Constitutiei? Probabil ca mai sunt si alte legi in afara de aceasta in aceeasi situatie.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Marian Senchiu , Avocat 16:32, 30 Decembrie 2013
Exista si alte legi anterioare Constitutiei din 1991 inca valabile. Nu inseamna ca daca vom avea o Constitutie noua, sa spunem in anul 2014, toate legile date anterior nu mai sunt constitutionale. Daca se observa texte de lege neconstitutionale acestea pot fi atacate prin exceptiile de neconstitutionalitate intr-o procedura cunoscuta. Orice text de lege care nu a fost abrogat de catre legiuitor sau care nu a fost declarat neconstitutional este valabil,atat timp cat nu cade in desuetudine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezincriminarea insultei si calomniei vs decizia c. c. nr. 62/2007 Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Constituie declararea neconstitutionalitatii unui text normativ o restitutio in integrum, reintoarcere la starea anterioara ? 1.1. Discuţia nu poate fi ... (vezi toată discuția)
Aplicabilitate legea 329/2009 cugetatorul cugetatorul Nu stiu daca locul acestui subiec ar fi chiar aici dar nu am gasit un loc mai bun. Vreau sa ridic problema deja celebri legi 329/2009. Legea a trecut pe la ... (vezi toată discuția)
Referendum pentru monarhie si democratia.ar vrea poporul sa fie intrebat despre schimbarea formei de guvernamant? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In conditiile actuale ar vrea poporul sa fie intrebat daca doreste sau nu schimbarea formei de guvernamant din republica in monarhie? Ce ar raspunde poporul ... (vezi toată discuția)