Autoritatea contractanta urmeaza sa aplice procedura de licitatie deschisa cu etapa finala de licitatie electronica in vederea achizitionarii unei cantitati 9.000 buc din acelasi produs. Face aceasta achizitie pe 2 loturi egale, identice. Doi juristi au doua pareri diferite: unul spune ca nu pot fi doua loturi identice, dar nu stie sa spuna de ce. Spune ca poate avea la final doua preturi pentru acelasi produs si nu i se pare normal. Celalalt jurist spune ca este OK, pentru ca in fisa de date se va bifa posibilitatea participarii la una sau mai multe loturi, nu sa va limita operatorul din acest punct de vedere, iar procedura este tot licitatie deschisa, in plus, exista posibilitatea de a participa mai multi operatori economici, inclusiv operatori economici mai mici, care au capacitatea de a livra cantitatile lotizate.
Dv. ce parere aveti ?
Se poate face achizitia pe loturi, cu mare grija la art.23 din OUG 34.
Este de luat in seama si motivul prin care vor exista 2 preturi finale diferite, asta doare de regula Curtea de Conturi, care va intreba de ce nu s-a achizitionat intreaga cantitate la pretul cel mai mic.
Trebuie sa justificati totusi impartirea pe loturi, justificarea cea mai uzuala fiind locul de livrare diferit sau cantitatea foarte mare raportata la termenul foarte scurt de livrare, fapt ce descurajeaza operatorii mici..
Daca nu aveti un motiv temeinic, faceti totusi achizitia unitar.
Inventar
georgy_23
Cand s-a majorat tva-ul nu s-a facut inventar pt a mari toate preturile k noul tva(la un magazin alimentar).Acum la plecarea mea s-a facut inventar si am iesit ... (vezi toată discuția)