avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat mostenitor suplimentar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat mostenitor suplimentar

In conditiile Noului Cod Civil se poate elibera de catre instanta un certificat de mostenitor suplimentar la cel obtinut anterior de la notar?
Daca se pot da si cateva detalii, va multumesc de pe acum!
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 11:00, 19 Decembrie 2013
NU E NEVOIE DE INSTANTA ... IN FAZA CAND TOTI MOSTENITORII O DORESC.
V a adresati notarului public care a intocmit certificatul de moastenitor initial cu o cerere:

DOMNULE NOTAR PUBLIC,

Subsemnatul(a) ……….., domiciliat(a) in …………., mostenitor al defunctului(ei) …………, decedat(a) la …………, in …………., cu ultimul domiciliu in ………., succesiune dezbatuta si in urma careia s-a eliberat certificatul de mostenitor nr. …….. din ………. din care au fost omise urmatoarele bunuri: ……………………………….
De aceea, in temeiul art. 86 alin 2 din Legea nr. 36/1995, va rog sa fixati un termen la care sa fie citati ceilalti mostenitori si anume:

1. ………….;

2. …………., etc,
carora sa li se ceara consimtamantul in vederea eliberarii unui supliment de certificat de mostenitor, in care sa fie cuprinse si bunurile succesorale omise.
Depun cererea in …… exemplare, pentru a se trimite tuturor mostenitorilor si chitanta de plata a taxei de timbru in valoare de ………..lei.

Data depunerii
…………..
V-as da eu detalii, insa care e situatia? Se poate obtine, dar despre ce vorbim?
AVLIL a scris:
V-as da eu detalii, insa care e situatia? Se poate obtine, dar despre ce vorbim?

Situatia e asa: pe titlul de proprietate teren figureaza mama (decedata) si sora ei (in viata, din alta localitate, dar nedeplasabila - AVC). Eu detin certificat de mostenitor de pe urma mamei, ceilalti erezi renuntand la drept (care nu se face in parte, dupa cum stiti), iar notarul s-a rasucit de mai multe ori, initial a zis ca se rezolva inscrierea cotei parti din teren in certificatul suplimentar fara nicio problema, dupa care a zis ca trebuie facuta partajarea si chemata si sora mamei..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor DARSHAN DARSHAN CE ESTE UN SUPLIMENT LA CERTIFICATUL DE MOSTENITOR?FAC PRECIZAREA CA CERTIFICATUL ESTE EMIS IN 1992,DUPA MOARTEA TATALUI,UNDE SORA A RENUNTAT LA ... (vezi toată discuția)
Valabilitate certificat de mostenitor cocostaec cocostaec este valabil un certificat de mostenitor fara stampila?daca da in ce conditii poate fi anulat? (vezi toată discuția)
Certificat suplimentar de mostenitor ana24 ana24 in cazul in care am gasit un testament se poate cere instantei suplimentarea certificatului de mostenitor legal deja existent cu bunurile testate? precizez ca ... (vezi toată discuția)