avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... URGENT - DESFACERE CIM SUB INCIDENTA ART. 25 OUG ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

URGENT - DESFACERE CIM SUB INCIDENTA ART. 25 OUG 111/2010

Buna ziua,
Am avut un CIM pe perioada neterminata care s-a inchis pe data de 18.12.2013 la firma X. Dar, tot pe data de 18.12.2013 s-a deschis alt CIM pe perioada nedeterminata, la o alta firma, firma Y. De abia acum am aflat de art. 25 OUG 111/2010.
Intrebarea mea catre dvs.:
- este corect cum s-a procedat? Poate salariatul sa piarda plata stimulentului de insertie? Dar angajatorului X i se poate intampa ceva?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:29, 19 Decembrie 2013
Revin cu precizarea ca CIM-ul la firma X s-a inchis conf. art. 55 lit. b.
Va multumesc, si astept un raspuns cat mai urgent!
art.55 lit.b C.mun = inseamna incetarea c.i.m cu acordul partilor si nu concediere, asa cum se prevede la art.25 din OUG nr.111/2010.

Stimulentul de insertie nu-l pierde , atata timp cat a incheiat un nou c.i.m. si realizeaza venituri din salarii supuse impozitului pe venit.
Multumesc pentru raspuns!
Salariatul trebuie sa faca un alt dosar de stimulent, pentru ca a schimbat firma?
Trebuie sa anunte AJPIS, ducand copie de pe decizia de incetare a vechiului c.i.m. si o copie de pe noul c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent inserție, schimbare angajator grigore florentin grigore florentin Din februarie 2014 beneficiez de stimulent inserție, din mai multe motive am ales să schimb locul de muncă astfel, la primul angajator am solicitat concediu ... (vezi toată discuția)
Concediere Paula2007 Paula2007 Buna seara! Incepind cu luna februarie primesc stimulent de insertie. Am fost anuntata ca pe 11 aprilie- a doua zi dupa ce fetita implineste doi ani- voi primi ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil. expert-contrabil. raspuns urgent Bogdan-George Bogdan-George Buna ziua, Va rog sa imi precizati daca sotia mea a lucrat ca si director-economic cu CIM pentru mai multe firme (norma partial, norma intreaga etc, a tinut ... (vezi toată discuția)