avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere

Buna seara! Incepind cu luna februarie primesc stimulent de insertie. Am fost anuntata ca pe 11 aprilie- a doua zi dupa ce fetita implineste doi ani- voi primi preaviz . Mentionez ca firma nu da faliment si nici nu se reorganizeaza juridic. E legal?
Multumesc pt raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:07, 1 Aprilie 2019
Nu este corect ... angajatorul are interdictie de a va concedia pe durata platii stimulentului de insertie.

Potrivit art.25 alin.2 lit.b din OUG 111/2010 , este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserție prevăzut la art. 7.

Va concedia doar pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.
Si ce sa fac? Astept deciziavde concediere si pe urma dau un judecata firma? Multumesc!
Aratati angajatorului textul de lege si vedeti ce va spune ... daca nu se conformeaza, atunci veti contesta in instanta decizia de concediere.
Buna ziua! Daca din februarie 2019 si pina in martie 202o beneficiez de stimulent de insertie , angajatorul ma poate concedia in aceasta perioada? Cit ar trebui sa ma tina la munca pina sa ma poata concedia? Multumesc frumos!
V-am explicat mai sus : Potrivit art.25 alin.2 lit.b din OUG 111/2010 , este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserție prevăzut la art. 7.

Perioada de interdictie se prelungeste cu inca 6 luni de la data incetarii platii stimulentului de isnterie.
Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere Dfg9 Dfg9 Sunt in insertie pina in 05.2020. Angajatorul ma demis conform art 65 si 66 din legea 53/2003. Are voie sa ma concedieze fiind in insertie ? conform OUG nr ... (vezi toată discuția)
Obligații angajator în timpul plății stimulentului de inserție Iordachemirela89 Iordachemirela89 Bună ziua dacă sunt în plata stimulent are voie sa ma dea afara în perioadă de proba eu lucrand la aceasta firma din noiembrie? Și au voie sa de dea ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie Patric123 Patric123 Ce lege protejeaza angatul care primeste stimulent de insertie. Ati spus mai devreme ca nu toate fi concediat angajatul ce ia stimulent de insertie. Care e ... (vezi toată discuția)