Din februarie 2014 beneficiez de stimulent inserție, din mai multe motive am ales să schimb locul de muncă astfel, la primul angajator am solicitat concediu fără plată începând cu 8.12.2015 ( pe o perioadă de trei luni). La noul angajator am certitudinea ca de maine 11.12.2015 ,semnez contractul. Având în vedere ca sunt trei zile la mijloc, mai pot beneficia în continuare de stimulent.
Am urmatoarele intrebari:
1. cum trebuie sa arate( model) informarea ce trebuie sa o fac catre angajator pentru a beneficia de protectia legala conform OUG 111/2010 art.25. alin 2 lit b si evident ulterior si alin.3 ?
2. in acelasi sens ma intereseaza cum se procedeaza daca in perioada platii stimulentului de insertie schimb angajatorul , depun si la acesta informarea de la pct.1?
Intreb deoarece legea exista si te protejeaza insa trebuie sa fie anuntati si angajatorii deoarece stimulentul se acorda doar la cerere .
Legea nu va obliga sa informati angajatorul cu privire la prevederile OUG 111/2010, art.25.
Nimeni nu se poate apăra invocând necunoașterea legii - adagiu latin ce exprima principiul potrivit caruia se prezuma ca toata lumea cunoaste legea si nimeni nu poate fi aparat de raspundere invocand necunoasterea prevederilor ei.
Eu imi doream un model de informare precum ca sunt in plata stimulent de insertie asta pentru a evita situatia in care angajatorul poate invoca faptul ca a incetat relatia contractuala cu tine si ca el nu a avut cunostinta de faptul ca esti in plata stimulent insertie ( ma refer aici la un nou angajator ca cel initial evident ca stie atata timp cat te intorci inainte de "termen" la munca :) )
Prin prezenta, va fac cunoscut ca incepand cu data de ........ , beneficiez de prevederile art . 7 din OUG 111/2010 pana la de..............
Mentionez ca , potrivit art.25 alin.1 lit.b si art.25 alin.2 din OUG 111/2010, este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă în cazul salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserţie, perioada care se extinde, o singură dată, cu până la 6 luni după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.
Pot fi concediata?
ank1307
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: pot fi concediata pe perioada cat beneficiez de stimulentul de insertie de 500 lei? Mentionez ca m-am intors la ... (vezi toată discuția)
Concediere
Paula2007
Buna seara! Incepind cu luna februarie primesc stimulent de insertie. Am fost anuntata ca pe 11 aprilie- a doua zi dupa ce fetita implineste doi ani- voi primi ... (vezi toată discuția)