avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua. Sunt divortata din martie 2013 si nu am facut partaj cu fostul sot. Locuinta era o donatie catre mine doar, de la o matusa. Eu am ramas in locuinta si el a plecat. In timpul casatoriei cam acum 2 ani el a contactat un credit de la o banca pe care nu l-a achitat. Datoria se ridica acum la 20.000 lei si tot vin acasa somatii de la o firma de recuperare care spun ca da restanta la executare. Eu stiu ca creditul respectiv l-a facut pe firma, dar acum vin somatii pe numele lui personal.Nu a girat cu imobil.
El nu are loc de munca. Este administrator la firma proprie dar nu are contract, deci nu e remunerat. La firma are datorii si poprire pe contul de la banca. Are un imobil pe firma care e pus gaj la un alt credit. In rest nu are nimic. Locuieste la mama lui. De curând a murit mama lui si apartamentul mamei si in care locuieste el va fi mostenit de el si un frate de al lui, dar nu au dezbatut succesiunea.
Întrebarea mea este in ce masura executorul poate veni peste mine sa recupereze datoria, pot sa-mi puna mie sechestru pe apartament daca nu e bun comun? Pot sa-l vand catre parintii mei ca sa nu aiba ce sa imi ia cei de la banca?
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 14:40, 19 Decembrie 2013
Daca nu sunteti parte in contract, nu veti avea de suferit.
Dobandit impreuna avem un teren. Pe acesta poate banca sa-l execute?
va multumesc foarte mult
Ultima modificare: Joi, 19 Decembrie 2013
ContSters214341, utilizator
Da, poate fi cerut partajul , atribuirea terenului in proprietatea debitorului cu obligatia platii unei sulte catre dvs si apoi sa execute imobilul.
Sau varianta inversa: atribuirea terenului catre dv, cu obligatia platii unei sulte pentru fostul sot, banca urmand a va soma prin executor sa depuneti sulta in contul datoriei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita safta ioana safta ioana Va rog sa-mi dat un sftat.Fostul meu sot a facut credite la cateva banci (credite de nevoi personale)nu a girat cu nimic.dupa divort apartamentul in care ... (vezi toată discuția)
Apartament mostenire/executare silita banca rocky rocky Buna ziua, as vrea sa ma ajutati cu un sfat. Detin impreuna cu sora mea un apartament in Bucuresti. Apartamentul este mostenire si amandoua avem acte care ... (vezi toată discuția)
Exista posibilitatea de partaj fortat? Munteanu12 Munteanu12 Buna ziua, O sa incerc sa fiu cat mai clar si scurt posibil. Parintii mei au divortat acum 4 ani dar nu au facut partaj. Dupa despartire, mama s-a ... (vezi toată discuția)