avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit D100 de corectat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

D100 de corectat

Buna ziua
Va rog sa ma sfatuiti cum sa corectezi D100 din martie 2013 in care a fost declarata imp pe venitul micro, dar de fapt trebuia declarata imp pe profit?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 13:42, 25 Decembrie 2013
Intocmiti D710(rectificativa).
07. (121)- Imp.pe ven. microintreprinderilor/suma initiala "x"/ suma datorata "0"
02. (103)- Imp.pe profit/ plati anticipate datorat(e) de PJ romane/ PJ cu sediul social in Romania/ suma initiala "0"/suma datorata "x".
Multumesc pentru raspuns
Buna ziua,

In mod normal nu puteti rectifica decat ceea ce ati declarat. In cazul dvs. consider ca nu veti putea rectifica impozit pe profit, pentru ca nu ati declarat la luna martie impozit pe profit si deci nu exista suma 0 pe care sa o inlcuiti cu suma x. Puteti rectifica impozitul pe veniturile microintreprinderilor, insa pentru impozitul pe profit va trebui sa depuneti o declaratie 100 noua.
Din practica va spun ca se considera ca si cum nu ati depus declaratia pentru impozitul respectiv, cele mai multe administratii penalizand contraventional aceasta omitere.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 710 niko79 niko79 Buna ziua! Am preluat o firma cu multe incurcaturi. I s-a depus tarziu 010 cu imp pe micro si salariati, dar la administratie a fost inregistrata numai cu imp ... (vezi toată discuția)
Declaratia 107 ndeea ndeea Buna ziua! Va rog, puteti sa-mi raspundeti la intrebarile de mai jos: 1. Pana cand este termenul de depunere a declaratiei 107 privind beneficiarii ... (vezi toată discuția)
Depunere declaratie rectificativa 710 starsiti starsiti Pentru o firma cu cifra de afaceri pe 2012 nu am depus declaratia 010 pentru trecere de la imp. profit la imp. micro la 25 03 2013. La 25.04.2013 am depus ... (vezi toată discuția)