avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calitate de asigurat ca student
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calitate de asigurat ca student

daca licenta a fost luata in februarie 2013 si nu in iunie 2012 si in prezent este masterand in anul I mai este necesara plata contributiei la sanatate?
Cel mai recent răspuns: and2nanet , utilizator 13:36, 7 Ianuarie 2014
Legea 95/2006
Art. 213
(1) Următoarele categorii de persoane beneficiază de asigurare, fără plata contribuţiei:
a) toţi copiii până la vârsta de 18 ani, tinerii de la 18 ani până la vârsta de 26 de ani, dacă sunt
elevi, inclusiv absolvenţii de liceu, până la începerea anului universitar, dar nu mai mult de 3
luni, ucenici sau studenţi şi dacă nu realizează venituri din muncă;

Daca a depasit varsta de 26 de ani, si doreste sa fie asigurat in sitemul public de sanatate, da, este necesara plata:)
Multumesc pentru atentia acordata...imicer scuze ca nu am specificat varsta;are 23 de ani.
Revin la subiectul supus atentiei legat de calitatea de asigurat ca student cu intrebarea:este necesara plata contributiei la sanatate pe perioada iunie 2012(cand nu a luat examenul de licenta) - februarie 2013(la reexaminare a luat licenta).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitate de asigurat la sanatate neluchiru neluchiru Buna ziua Un absolvent de liceu din anul 2013 , care a fost admis in anul 2014 la facultate , are calitatea de asigurat la sanatate ??? Daca nu , care sunt ... (vezi toată discuția)
Asigurarea de sanatate andreianaa andreianaa :help:fiul meu are 24 ani.a terminat o facultate si un master la buget .acum face un al doilea master cu taxa si nu lucreaza.pana la 26 ani beneficiaza de ... (vezi toată discuția)
Plata cass pentru un minor cocancl cocancl Buna ziua, Sunt casatorit si sotia are o fetita de 6 ani dintr-o casatorie anterioara suntem impreuna de 5 ani si jumatate, am trecut fetita pe numele meu pe ... (vezi toată discuția)