avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Restituire indemnizatie somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Restituire indemnizatie somaj

In anul 2012 am terminat facultatea, iar la inceputul ultimului an de la prima facultate m-am inscris la a 2a facultate adica in anul 2011-2012.Dupa ce am terminat prima facultate in data de 3 august 2012 am depus dosarul de somaj.La cea de-a 2a facultate nu am fost deloc datorita licentei de la prima facultate si altor probleme (nu am fost nici la curs nici la seminar si nici la examene).In data de 30 august 2012 am fost dat in plata la somaj iar pe 10 septembrie 2012 mi-am retras dosarul de la a 2a facultate.Acum in urma cu cateva saptamani cei de la somaj mi-au spus ca cei de la Curtea de Conturi m-a gasit exmatriculat in octombrie 2012 de la a 2a facultate si ca trebuie sa dau banii inapoi pe tot somajul (6 luni) deoarece eu am fost dat in plata la 30.08.2012 iar in acel moment eram inscris la o facultate si nu aveam drept de somaj. Recunosc ca am gresit retragandu-mi dosarul pe 10.09.2012.Mentionez ca acel an la a 2a facultate am ocupat un loc subventionat.Cei de la somaj imi spun ca daca aduc o adeverinta in care sa reiasa faptul ca nu am fost la niciun curs,seminar sau examen nu voi mai fi nevoit sa dau banii inapoi.De 2 saptamani ma plimb pe la facultate si pe la rectorat si ma duc cu zaharelul sau spun ca nu pot sa imi dea o astfel de adeverinta pentru ca trebuie sa ia prezenta de la fiecare profesor din acel an.Vreau sa va intreb ce pot face pentru a rezolva aceasta problema?Adica ce pot face sa nu dau banii inapoi.Aceea adeverinta ma poate ajuta?Ce pot face cu cei de la facultate ca sa imi elibereze adeverinta si sa nu ma mai pasuiasaca atat? Multumesc
Cel mai recent răspuns: craciun2377 , utilizator 05:59, 20 Decembrie 2013
Ce prezenta sa mai adune de la profesori, daca dvs. v-ati retras dosarul in 10.09.2012, iar cursurile au inceput de la 01.10.2012?
Insistati pentru adeverinta, e interesul dvs. sa scapati fara restituirea somajului primit.
Ultima modificare: Joi, 19 Decembrie 2013
ana-cer, moderator
Se refera la prezenta pe anul 2011-2012 cat am fost inscris la ei.Mi-au spus ca trebuie sa sa mearga la fiecare profesor din anul respectiv care a predat pentru a lua prezenta de la cursul respectiv, iar unii din ei nici nu mai sunt profesori la facultate acum...Eu insist, am facut o cerere la rector ca sa imi dea adeverinta, acum de la rector a ajuns la prorector si o plimba tot asa.Cred ca pana la urma o sa ma duc cu un avocat peste ei...
Verificati regulamentul facultatii, acolo ar trebui sa aiba ceva reguli pentru cei care nu se prezinta la cursuri sau examene, reguli pe care probabil chiar ei nu le-au respectat.
Trebuia sa depuneti si o solicitare in scris la Secretariatul Facultatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu facultatea ContSters67739 ContSters67739 Buna seara ma numesc Ben Rachid Mohamed Kais si sunt student tunisian la facultate de farmacie la UMF Cluj anul 4. In urma sesiunilor am ramas restant la 4 ... (vezi toată discuția)
Se poate sa stau la cursuri la facultate fara sa fiu student/inscris la facultatea respectiva d.p.d.v. legal? Dante_C29 Dante_C29 Se poate sa stau la cursuri la facultate fara sa fiu student/inscris la facultatea respectiva d.p.d.v. legal? (vezi toată discuția)
Problema sistem bologna Catalina Rusu Catalina Rusu Ma numesc Catalina si in 2007 trebuia sa termin facultatea de Litere din cadrul Univ. Al. I Cuza, Iasi. Mama mea s-a imbolnavit brusc si in acea perioada aveam ... (vezi toată discuția)