avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Livrare intracomunitara
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Livrare intracomunitara

Ajutati-ma cu o parere in ce priveste urmatoarea speta:
societatea a efectuat in luna noiembrie o livrare intracomunitara de bunuri aplicand art.143 alin.2 lit asi d,respectiv nu a colectat TVA in factura emisa.
Problema este ca nu am stiut ca societatea NU este inscrisa in ROI.
Am apucat sa depun declaratiile 390 si 300 si astfel am aflat acest lucru deoarece a fost mentionat pe recipisa D.390.
Ce este de facut in aceasta situatie.Cum pot sa repar avand in vedere ca am transmis deja declaratiile ? Pot trimite rectificativa pt.D.390 si sa anulez operatiunea ? Pot sa las D.300 asa cum am depus-o si in declaratia urmatoare sa inregistrez tva calectata pe regularizari?
sau o las totul asa si fac acum inregistrarea in ROI? ce risc?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: camicami , utilizator 13:51, 17 Ianuarie 2014
Rectificativa la 390 ( se poate) - inlocuieste declaratia initiala.
Regularizare in decontul de tva ( colectati tva si virati)
Daca o lasati asa la control va pune sa platiti tva plus penalitati pana la data controlului...
Am inteles.Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 390 sau doar decontul 300? Carla77 Carla77 O persoana juridica, platitoare de TVA, din Romania, cumpara din Spania de la o alta persoana juridica platitoare de TVA, un frigider de masina, la care achita ... (vezi toată discuția)
Inregistrare factura din februarie denisa2011 denisa2011 Buna ziua, in luna aprilie mi-a sosit din Danemark o factura din feb 2013; cum ma sfatuiti sa fac? O introduc in luna martie 2013 si fac rectificativa la ... (vezi toată discuția)
Declaratii pentru achizitii intracomunitare kosamaria kosamaria La data de 7 dec 2010 o firma din Romania platitor de tva a achizitionat marfa din Polonia(in aprilie a mai avut o achizitie tot de la aceasta firma)dar ... (vezi toată discuția)