avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Chiosc pus sub sechestru propritatea debitorului, pe ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Chiosc pus sub sechestru propritatea debitorului, pe terenul nostru??

Buna seara tuturor! As avea mare nevoie de ajutorul dvs.
Speta e urmatoarea: Am incheiat un contract prin care i-am acordat in folosinta un teren firmei X, aceasta ampalsandu-si pe acest teren un chiosc demontabil, proprietatea sa, platind lunar o taxa catre noi pt folosinta acestui teren, in baza conventiei. Intre timp firma X a subinchiriat chioscul unei alte firme A, cu aceasta din urma noi neavand absolut nicio relatie contractuala, noi emitand in continuare facturi pe firma X evident, care de altfel le platea cu regularitate.
Insa complicatia apare in momentul in care Tribunalulo Specializat dispune deschiderea procedurii falimentului impotriva firmei X, printre altele fiind pus sub sechestru si chioscul care face obiectul conventiei.
De aici incolo, in afara de declaratia de creanta pe care am depus-o, cum ar trebui sa procedam.
1. Din punctul meu de vedere atata timp ca s-a deschis procedura simplificata a falimentului si avem un termen de depunere a declaratiilor de creanta, pe firma X nu mai putem factura.....acesta neavand nici drept de semnatura.....si chiar daca ar putea desfasura activitate comerciala sub supraveghere, toti banii ar merge la masa credala acolo unde noi suntem creditori chirografari, fiind societate comerciala, deci foarte probabil nu am mai putea recupera vreodata banii.
2. Ce ne facem cu firma A, care si acum desfasoara activitate pe terenul nostru si chioscu pus sub sechestru, neavand nici posibilitaea de a incheia contract direct cu firma A, daca in acest moment chioscul nu poate fi cumparat. Din punctul meu de vedere firma A ocupa in acest moment terenul in mod abuziv.
In orice caz interesul nostru este ca terenul acela sa fie liber, pt a-l putea da in continuare in folosinta, indiferent cum, prin cumpararea acelui chisoc de catre o alta persoana juridica, sau stiu eu prin demolare si construire a unui nou chiosc, etc.
Va rog sa-mi dati anumite idei, sunt consilier juridic de putin timp si sfaturile dvs m-ar ajuta foarte mult, aceasta situatie fiind cu totul noua pt mine.

Alte discuții în legătură

Dovedire tranzactie chiosc intre 2 societati cu acelasi administrator ? gillu gillu Buna seara! Societatea noastra administreaza terenuri in baza unui contract de concesiune, terenuri proprietatea statului. Am incheiat un contract pt ... (vezi toată discuția)
Contract de subinchiriere gillu gillu Buna ziua! Am incheiat o conventie cu firma x, pentru folosinta unui teren, chioscul fiind al firmei x, care subinchiriaza firmei A. În continuare emitem ... (vezi toată discuția)
Clauza contractuala nerespectata otilia13 otilia13 Buna ziua. In calitate de societate concesionara a unor terenuri, am incheiat un contract cu firma A pt folosinta unui teren, pe care aceasta din urma si-a ... (vezi toată discuția)