avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Clauza contractuala nerespectata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Clauza contractuala nerespectata

Buna ziua.
In calitate de societate concesionara a unor terenuri, am incheiat un contract cu firma A pt folosinta unui teren, pe care aceasta din urma si-a amplasat un chiosc proprietate, achitandu-ne lunar o taxa pentru ocuparea terenului.
In data de 8 aprilie firma A ne depune o cerere inregistrata la sediul societatii prin care ne cere reziliere conventiei incepand cu luna in curs, aprilie, pe motiv ca nu mai este proprietarul chioscului pe care l-a vandut firmei B incepand cu data de 1 aprilie, anexandu-ne factura fiscala doveditoare.
Tot in data de 8 aprilie firma B depune o cerere prin care solicita incheierea unei conventii incepand cu data de 1 MAI.
Astfel:
Sunt doua situatii care se bat cap in cap, pentru ca firma A nu mai are calitatea de proprietar al chioscului incepand din 1 aprilie cand s-a facut tranzactia motiv pentru care nu stiu cat de corect este sa emit facturi in luna aprilie tot pe firma A, insa pe de alta parte firma A nu a respectat clauza contractuala conform careia, conventia isi inceteaza valabilitatea prin acordul scris al partilor cu CEL PUTIN 15 zile inainte de data renuntarii.
Deci ce are prioritate mai mare factura fiscala sau contractul? e corect sa inchei contractul cu firma B de la 1 mai? daca facturez in continuare pe luna aprilie pe firma A si se va ajunge la un litigiu,la ce putem sa ne asteptam daca firma A face dovada tranzactiei de la 1 aprilie.
Va multumesc mult, astep parerile Dvs.
Cel mai recent răspuns: otilia13 , utilizator 16:37, 13 Aprilie 2014
Ajungeti la o intelegere cu cele doua firme, firma A sa va plateasca chiria pana la data vanzarii iar firma B de la data vanzarii inainte.

Facturati firmei B chiria pe luna aprilie fara sa precizati perioada aferenta ci doar "chirie aprilie 2014".

Le atentionati ca in cazul in care nu sunt de acord veti aplica clauzele din contractul cu firma A si anume ca aceasta era obligata sa va instiinteze cu 15 zile anterior rezilierii sau cum sunt clauzele rezilierii si emiteti in continuare facturi pe numele firmei A.

Facturarea se face in baza prevederilor contractului, chiar daca v-au instiintat despre vanzare le puteti factura chiria pana la data vanzarii si impuneti firmei B sa plateasca chiria de la data cumpararii chioscului, daca nu vor le puteti face plangere penala pentru tulburare de posesie intrucat se afla pe proprietatea dvs.
Eu cred ca vor intelge daca nu vor sa ajunga prin tribunale.

Cu firma A nu aveti clauze penalizatoare in cazul in care nu isi indeplinesc obligatiile?
multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate chiosc maritza80 maritza80 Buna ziua. Firma A concesionara a unor terenuri a incheiat un contract cu firma B pt amplasarea unui chiosc din lemn proprietatea firmei B, in schimbul unei ... (vezi toată discuția)
Contract de subinchiriere gillu gillu Buna ziua! Am incheiat o conventie cu firma x, pentru folosinta unui teren, chioscul fiind al firmei x, care subinchiriaza firmei A. În continuare emitem ... (vezi toată discuția)
Dovedire tranzactie chiosc intre 2 societati cu acelasi administrator ? gillu gillu Buna seara! Societatea noastra administreaza terenuri in baza unui contract de concesiune, terenuri proprietatea statului. Am incheiat un contract pt ... (vezi toată discuția)