avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de vizita minor cerut de tata, respins de mama
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de vizita minor cerut de tata, respins de mama

Expunere situatie pe scurt
In acest moment exista :
- un program de vizitare ( 2 week/luna si vacante ) PT tata
acum se cere de catre tata un program de vizitare cum urmeaza : 2 sapt/luna la tata, 2 sapt/luna la mama- cum ati interpreta acest "program" drept program de vizitare sau custodie comuna fizica ?( desi stim ca nu e reglementata )
Oare cum ar interpreta un judecator???
In conditiile in care mama doar respinge aceasta cerere fara sa propuna alta varianta....oare ce ar putea decide judecatorul?
-eventuala respingere?( pe motiv ca arata a custodie comuna fizica)
sau ar decide alta varianta de prog? ( considerand ca programul propus nu e in interesul superior )
multumesc.
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 08:28, 25 Decembrie 2013
nici un judectaor nu va respinge ca inadmisibila cererea din start pentru ca face referire la custodia comuna fizica. in fond se propune un program de vizitare care poate fi si asa, extins.
prin urmare prima varianta NU e posibila.


instanta se va pronunta in baza probatoriului administrat daca acest program este justificat sau nu.

exista jurisprudenta in care s-au admis astfel de cereri, fara sa se refere nimeni la custodia comuna fizica . desigur, depinde de cazul in speta.

nu calificarea conteaza ci probele si modul de administrare. nici custodia comuna nu este o notiune prevazuta in legislatie ci exercitarea autoritatii parintesti....asta nu impiedica pe nimeni cu nimic
Nu ma refer la respingerea din start.... dupa administrare probe si martori si etc... dupa concluzii scrise .... sa rezulte ca nu ar fi in interesul superior al copilului... sa respinga varianta de program propusa .....
poate propune alceva? , avand in vedere ca nu s-a cerut alceva decat asta?
poate stabilii ceva ce nu s-a cerut?
eventuala respingere?( pe motiv ca arata a custodie comuna fizica)


procesul se deruleaza conform unor reguli . problema pe care ati pus-o dvs. se traduce in drept prin exceptia inadmisibiliatatii actiunii pe motiv ca nu exista notiunea de custodie fizica comuna prevazuta in legislatie. avocatul dvs la cazul in speta va va explica.
asa se traduce ce ati scris dvs., exceptiile se discuta inainte de cercetarea fondului cauzei prin urmare nu se administreaza martori si alte probe.

poate oricand sa isi micsoreze cererea , iar pana la primul termen de judecata poate sa-si si modifice cererea pe fond.

un avocat v-ar lamuri pe larg la cazul in speta.
Ultima modificare: Vineri, 20 Decembrie 2013
Antoanela Geaman, Avocat


el sa zicem ca nu isi micsoreaza cererea pana la primul termen... si ramane doar asta...

... poate judecatorul stabilii alceva , ce nu s-a cerut?
ideea este ca micsorarea programului nu se considera modificare, prin urmare o poate cere oricand. chiar daca nu o face, judectorul poate sa se pronunte pe un program mai redus,a dmitiand in parte ce a cerut . nu inseamna ca daca nu-i da exact ce a cerut, ci un program mai redus s-a pronuntat pe ce nu s-a cerut ci doar ca i-a admis in parte cererea. oricum un program de vizitare ii va da, depinde cum administreaza avocatul dvs.probele sa fie un program care va convine.in general se acorda, doua wekenduri pe luna ( vineri -duminica)- inteleg ca le are si doua zile in samptamanile celelalte , jumatate din vacante, sarbatorile alternativ.

desigur depinde de probele ce se vor administra.nu cunosc dosarul in speta ca sa pot sa ma pronunt ce sanse are. conteaza foarte mult si cum va aparati

pana la primul termen poate sa-si modifice cererea in sensul de a cere si altceva...
Ultima modificare: Vineri, 20 Decembrie 2013
Antoanela Geaman, Avocat

Alte discuții în legătură

Exercitare custodie comuna mara2017 mara2017 In urma divortului, eu am custodia copilului. De curand, tatal, a cerut custodie comuna, desi nu si-a vizitat copilul de mai multi ani si nici nu pastreaza ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez! Andreea_2003 Andreea_2003 Buna ziua, Sotul este in inchisoare in strainatate. Am facut cererea de divort si s-a suparat foarte tare desi l-am asteptat mult timp.Am un copil de care ... (vezi toată discuția)
Program vizita inregistratnou inregistratnou Buna ziua! As dori sa aflu care este programul maxim (extins) de vizitare copil acordat de instanta? Din cate am citit, am observat cutuma cu doua weekenduri ... (vezi toată discuția)