Riscul de a pierde un proces in care firma va reclama plata pretului scolarizarii si a cheltuielilor adiacente este 0, daca actul aditional este incheiat la 01.10.2002. Iar daca este incheiat in 2003, valabilitatea lui este aceeasi.
Asa ca dormi in pace.
parerea mea este ca firma va castiga un eventual proces si sa-ti spun de ce: admitand ca la data semnarii actului aditional nu exista un contract de munca, aceasta lipsa este acoperita de faptul ca ai incasat salariul pe statul de plata si se poate admite o greseala din partea responsabilului de personal;
apoi, cand ai semnat actul aditional, se presupune ca ai citit continutul lui si ai fost de acord.
actul aditional a fost incheiat cf art. 71 din fostul cod al muncii :"in cazul timiterii la o scoala sau la un curs de calificare ori de perfectionare, cu scoatere din productie, contractul de munca se completeaza printr-un act aditional in care se prevede indatorirea salariatului de a lucra la unitate dupa absolvirea scolii sau a cursului o anumita perioada, stabilita prin lege" - deci, perfect legal.
acum, nu stiu in baza carei legi ati cazut de acord pentru 5 ani, dar important pentru angajatorul tau este ca tu ai fost de acord si ai semnat;
dupa mine, exista doua solutii:
- ori continui activitatea, pana la implinirea celor 5 ani (dar aici il poti "fenta" prin concedii medicale, concedii fara plata, etc pana se satura si-ti propun desfacerea c.i.m.)
- ori ii platesti contravaloarea cursului si bine inteles a tuturor celorlalte cheltuieli aferente (transport, diurna, hotel, etc), care se probeaza cu chitante, dupa care esti liber/a.
lucia