avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate dupa divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate dupa divort

Buna ziua ,

Familie formata din 3 membri , sot , sotie si o fetita in varsta de 1 an , care vor divorta in curand . Pe numele sotilor exista un apartament (aport 50 % cu 50%) cumparat in rate pe o perioada de 30 ani . Tatal ar fi dispus (asa spune desi ma indoiesc) sa-i cedeze fiicei partea de 50% .
Se poate desi fetita are 1 an ?
Daca tatal nu este de acord cu cedarea fiicei a partii de 50 % dupa divort si sotia va achita ratele doar din veniturile ei timp de 30 ani , tatal fetei va vrea peste 30 ani sa-si ceara dreptul , aportul de 50 % , cum va putea sa-si apere dreptul fosta sotie in instanta ?
Cel mai recent răspuns: madyyy13 , utilizator 09:54, 25 Decembrie 2013

Ati cumparat apartamentul pe cote parti, adica tatal are o cota de proprietate de 50 % ?
De ce ziceti ca ar fi dispus si nu e chiar dispus ?
De putut, ar putea cu rezerva ca trebuie sa respecte drepturile creditorului.
Art. 2373

Drepturile constituitorului

Cel care a constituit ipoteca este liber să folosească, să administreze şi să dispună de bunul grevat, însă cu îndatorirea de a nu vătăma drepturile creditorului ipotecar.

E destul de complicat cand e vb de ipoteca. Pt cumparare , fetita are nevoie de un procurator de fonduri pt ca ea nu are banii proprii si de autorizarea instantei, pe care probabil ca n-o va primi fiind vb de cumpararea unui bun ipotecat. Cu preluarea creditului, nu va fi de acord banca. daca ar fi vb de o donatie, nu va ajuta.. ce ii doneaza daca nu va plati si ratele ?

Faceti mai bine un partaj amiabil , la notar. Preluati dvs ratele si apartamentul.

tatal are o cota de proprietate de 50 %
asa a spus dar poate se va razgandi... daca se va razgandi si cazul va ajunge in instanta sotia va avea de castigat ? ea fiind dispusa sa achite in continuarea ratele apartamentului, iar sotul sa piarda cota de 50 % sau instanta sa dispuna cedarea sotiei a cotei de 50 % aferenta sotului.

si daca nu va vrea sotul sa faca partaj amiabil la notar ? ce solutie imi puteti da ?

Ultima modificare: Miercuri, 25 Decembrie 2013
madyyy13, utilizator
CRACIUN FERICIT alaturi de cei dragi !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj ady_dary80 ady_dary80 eu si cei 2 frati am primit de la mama un AP.cu 2 cam, eu despagubindu-i pe cei 2 frati luand un credit cu ipoteca pe acel ap in sept 2008.Sotia a divortat in ... (vezi toată discuția)
Divort/cale amiabila iuli113 iuli113 Buna ziua, Am urmatoarea speta: M-am casatorit anul trecut,anul acesta in luna mai mi-am cumparat impreuna cu sotia un apartament prin prima casa-valoare ... (vezi toată discuția)
Partaj cu probleme si stabilire perioada de vizita a minorului nigela_3421 nigela_3421 Buna ziua! Doresc sa va cer un sfat. Am divortat acum 2 ani. Am o fetita de 5 ani. In timpul procesului de divort nu s-a stabilit dreptul de vizita pt fostul ... (vezi toată discuția)