avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contraventie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contraventie

Buna ziua, ma numesc Ionita Alexandra si am parcat masina in fata unui imobil care urma sa fie in constructie, proprietarul terenului nepunand nici un semn care sa-mi relateze acest fapt, eu nefiind in cunostinta de cauza. Datorita faptului ca am fost plecata la facultate cu mijloacele de transport si am ramas seara la o colega de facultate, am mutat masina a doua zi seara cand m-am intors de la colega mea de facultate, fapt care a dus la amendarea mea. Odata ajunsa in instanta, am explicat cele relatate mai sus, instanta inlocuind amenda in cuantum de 280 lei cu avertisment considerand ca fapta mea nu prezinta un pericol social iar Politia Romana a facut recurs considerand inlocuirea avertismentului cu amenda deoarece fapta mea prezinta un pericol social. Cum sa fac sa castig? Sau ce ar trebui sa fac, in conditiile in care proprietarul terenului nu a afisat panou de constructie decat in ziua in care am mutat masina?
Cel mai recent răspuns: Alexandra232013 , utilizator 14:27, 20 Decembrie 2013
Nu cred ca va castiga Politia in recurs. Va mentineti pozitia din prima instanta.
Intotdeauna institutiile statului fac recurs si exercita toate caile de atac in procese pentru a putea face dovada ca au facut toate demersurile pentru a castiga litigiul. Atitudinea lor e necesara pentru a contracara eventualele controale care li se fac de catre forurile lor superioare sau de catre Curtea de conturi.
Buna ziua,

Politia face recurs, pentru ca asa li se cere. Nu cred ca este cazul sa faceti aparari suplimentare. Sansele sa pierdeti sunt extrem de mici. Reluati aceleasi aparari pe care le-ati facut la fond , folositi-va de considerentele Instantei, prin care si-a motivat hotararea.
msi :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi s-a retinut permisul de conducere chiar daca amenda se anuleaza prin hotarare judecatoreasca si se inlocuieste cu avertisment miroslavmihai miroslavmihai Buna ziua, Am sa incerc sa fiu cat mai scurt. Mi s-a retinut permisul pe 07.04.2010 dupa ce pe 04.11.2008 am obtinut o hotare judecatoreasca ce prevede ... (vezi toată discuția)
Ce înseamnã "admite în parte"? mai trebuie sau nu sã declar recurs? roty1987 roty1987 buna seara,am contestat un proces verbal de contraventie ,pe motivul ca in pv a fost descrisa fapta ,cum ca nu am acordat prioritate la pietoni, fapta a fost ... (vezi toată discuția)
Recurs proces finante DanielaMol DanielaMol Sunt administratorul unic al unei societati comerciale infiintata in 2006. Aceasta societate nu a avut activitate si depun declaratiile pe 0 la Finante. Am ... (vezi toată discuția)