avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cateva intrebari scurte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cateva intrebari scurte

-In dosarul asociatiei(pt. dobandire pers. juridica), mai exact la Act Constitutiv, daca un proprietar este persoana juridica ce se trece la rubrica ''act de identitate''?

- La rubrica semnatura/stampila, persoana juridica doar va stampila sau si semna?

- In anexa nr.1 PROCES VERBAL exista rubrica ''Nume si prenume/CNP''. De asemenea, in cazul persoanei juridice, ce va aparea in loc de CNP?

- La rubrica ''adresa de domiciliu'' a tuturor ce va aparea, adresa din buletin sau cea din imobilul pt care se face asociatie de proprietari?

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 20 Decembrie 2013
Almaris, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:59, 21 Decembrie 2013
1-Depinde cine a semnat actul de asociere cu asociatia de proprietari
2-Stampila si semnatura pentru orice eventualitate-ca ulterior sa nu poate fi ridicata vreo exceptie sau sa nu recunoasca reprezentantul persoanei juridice
3-PJ+CUI
4-Adresa la care este situat imobilul
Pt. punctul 1. Proprietarul persoana fizica va trece seria si numarul buletinului. Dar daca proprietarul este persoana juridica(constructorul imobilului) isi va trece seria si nr buletinului (al celui ce o reprezinta) sau cumva nr. ord. reg. comertului al firmei?
Nr. ORC si ce este mai important, se va trece codul de identificare fiscala.
Almaris a scris:

Pt. punctul 1. Proprietarul persoana fizica va trece seria si numarul buletinului.



Autorul topicului a precizat de la bun inceput ca "un proprietar este persoana juridica "
In situatia in care nu coincid datele,exista posibilitatea ,ca ulterior infiintarii asociatiei de proprietari sa fie ridicate cereri/pretentii atat din partea asociatiei,cat si din partea persoanei juridice proprietara a apartamentului
O ultima chestiune.

Daca un proprietar detine 5 apartamente in bloc, la adunarea de constituire a asociatiei, la cate voturi are dreptul?

Dar daca cele 5 apartamente sunt in proprietatea a 3 persoane diferite(nu sunt rude intre ele) in urma unui act de dezmembrare? Se considera un singur vot?

Alte discuții în legătură

Cateva intrebari privind infiintarea asociatiei de proprietari Almaris Almaris As avea rugamintea, in baza experientei acelora dintre dvs care au avut de a face cu infiintarea asociatiei de proprietari, sa incerce sa ma lamureasca in ... (vezi toată discuția)
Schimbarea domiciliului implica schimbarea talonului de inmatriculare a masinii larissalore larissalore Buna ziua Va rog sa imi dati un sfat pentru urmatoarea situatie: Prietenul meu a stat o vreme in Timisoara, in acest timp si-a facut buletin de Tm si si-a ... (vezi toată discuția)
Predare copii act proprietate si ci pt separare asociatie proprietari AAR AAR Buna ziua, In urma deciziei de separare a asociatiei de proprietari de asociatia mama, persoana delegata sa se ocupe de procesul propriu zis de separare ne ... (vezi toată discuția)