avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cateva intrebari scurte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cateva intrebari scurte

-In dosarul asociatiei(pt. dobandire pers. juridica), mai exact la Act Constitutiv, daca un proprietar este persoana juridica ce se trece la rubrica ''act de identitate''?

- La rubrica semnatura/stampila, persoana juridica doar va stampila sau si semna?

- In anexa nr.1 PROCES VERBAL exista rubrica ''Nume si prenume/CNP''. De asemenea, in cazul persoanei juridice, ce va aparea in loc de CNP?

- La rubrica ''adresa de domiciliu'' a tuturor ce va aparea, adresa din buletin sau cea din imobilul pt care se face asociatie de proprietari?

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 20 Decembrie 2013
Almaris, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:59, 21 Decembrie 2013
Considerati un vot = un numar cadastral.
Almaris a scris:

-In dosarul asociatiei(pt. dobandire pers. juridica), mai exact la Act Constitutiv, daca un proprietar este persoana juridica ce se trece la rubrica ''act de identitate''?

Pentru dobandirea personalitatii juridice, trebuie sa mergeti la judecatorul delegat cu trei dosare identice. Acestea trebuie sa contina un set de documente si inscrisuri stabilite de judecatorul delegat.
Am trecut printr-o asemenea procedura acum 4 ani si trecem acum din nou printr-o asemenea procedura si nu am auzit, nu ni s-a cerut acel "Act Constitutiv" de care spuneti dumneavoastra.
In dosar ni s-a cerut sa avem: cererea catre judecator, declaratia presedintelui, acordul de asociere, statutul asociatiei, tabele cu proprietarii, actele de proprietate s.a.m.d.
Dar, daca judecatorul dumneavoastra va cere sa aveti "Act Constituire", asta este, va conformati.
Noi am intocmit tabele anexate procesului verbal incheiat la adunarea generala cu numele proprietarilor pe fiecare scara, apartamentul, cu seria si numarul cartii de identitate, optiunea "Da" sau "Nu" pentru infiintare asociatiei, acordul de asociaere, statut si semnatura.
Indiferent ca proprietarul este persoana fizica ori juridica, a fost suficient semnatura reprezentantului, seria si nr CI al acelui reprezentant al persoanei fizice sau juridice.
Adresa consemnata in acele tabele si inscrisuri este adresa din asociatie si nu cea unde-si are domiciliul proprietarul, patronul, reprezentantul sau imputernicitul.
Judecatorul nostru daca a vazut pe aceeasi scara numele unui proprietar trecut la 3 apartamente l-a numara o singura data. Dar asta nu ne-a afectat. Daca pe o scara sunt 46 de aprtamente ar fi trebuit sa avem 24 de semnaturi (voturi pentru). Daca din cele 46 de aprtamente este un proprietar care are 3 apartamente si altul 3 apartamente, judecatorul aspus ca pe acea scara sunt doar 42 de proprietari si avem nevoie de doar 22 de voturi pentru. Cumva se respecta proportia si nu ne afecteaza.

Dar, repet, fiecare judecator poate cere altceva si de aceea este bine sa mergeti la biroul judecatorului delegat, sa luati o lista cu documentele si inscrisurile necesare si sa va conformati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cateva intrebari privind infiintarea asociatiei de proprietari Almaris Almaris As avea rugamintea, in baza experientei acelora dintre dvs care au avut de a face cu infiintarea asociatiei de proprietari, sa incerce sa ma lamureasca in ... (vezi toată discuția)
Schimbarea domiciliului implica schimbarea talonului de inmatriculare a masinii larissalore larissalore Buna ziua Va rog sa imi dati un sfat pentru urmatoarea situatie: Prietenul meu a stat o vreme in Timisoara, in acest timp si-a facut buletin de Tm si si-a ... (vezi toată discuția)
Predare copii act proprietate si ci pt separare asociatie proprietari AAR AAR Buna ziua, In urma deciziei de separare a asociatiei de proprietari de asociatia mama, persoana delegata sa se ocupe de procesul propriu zis de separare ne ... (vezi toată discuția)