avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Singurul mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Singurul mostenitor

Buna ziua,

ma adresez pe aceasta cale, datorita faptului ca aici am primit cele mai bune si la obiect sfaturi,celor care ma poate ajuta cu un sfat si in urmatoarea problema:
locuiesc in casa batraneasca din 1973 care a fost construita de tatal meu in 1972.Cum pe acea vreme nu aveai voie 2 proprietati pe autorizatia de constructie a casei a fost trecuta si sora mamei mele,locul de costructie fiind pe proprietatea ei care a fost cumparata de tatal meu,dar pe care nu exista nici un act.Parintii mei nu au fost casatoriti cu acte si pentru acest fapt purtau nume diferite,numele mamei fiind ca si al matusei mele. Actele care au mai ramas pe aceasta casa sunt ,cum am mai scris,autorizatia de constructie si proiectul casei.Amandoi parintii mei fiind decedati si matusa , nu am facut ceea ce trebuia sa fac dupa moartea lor neavand posibilitate, iar acum as dori sa fac acte pe casa.Cum ma sfatuiti sa incep aceste demersuri?In speranta ca ma veti ajuta va multumesc anticipat.

Cu stima
Apostol Bebe
Cel mai recent răspuns: bebe.apostol , utilizator 12:45, 22 Decembrie 2013
Daca locul de casa e proprietatea matusii si daca dvs. sunteti singurul mostenitor (atat al tatalui - in calitate de fiu, cat si al matusii - in calitate de nepot de sora) nu m-as mai incurca in "cumpararea" fara acte facuta de tata. As dezbate (la notar) succesiunile dupa tata, mama, matusa (in ordinea deceselor) fiindca in final, pe intortochete cai, tot la dvs. ajunge intregul.


Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Decembrie 2013
romascanu, moderator
Nicoleta, omul asta are aceasta mostenire ca patrimoniu "de fapt"
l-ar ajuta o uzucapiune mai curand:)
Buna ziua,

ma ajutati va rog cu un sfat la ce mi-ati scris mai sus?Multumesc anticipat.

cu stima
Apostol Bebe

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea succesiunii - fara copii ai decedatilor Elena27R Elena27R Buna ziua, Suntem in situatia de a cumpara o casa si terenul aferent care a ramas in urma decesului unor rude, matusa si unchi decedati amandoi acum 1 an. ... (vezi toată discuția)
Acte de proprietate MariaCristina2009 MariaCristina2009 Bună ziua,am și o problema iar dacă m-ati ajuta cu un răspuns v-as fi recunoscătoare.Bunicul a avut doi copii cu bunica,pe tatăl meu și pe matusa,În ... (vezi toată discuția)
Certificat unic mostenitor zorro75 zorro75 In urma decesului tatalui meu care conform certificatului de mostenitor din 1971 , in care sora s-a renunta la masa succesoriala, ne-am trezit cu verisori mei ... (vezi toată discuția)