avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie sau vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie sau vanzare

Am cumparat impreuna cu sotul meu un apartament de la fratele meu.Acum sotul meu a decedat si trebuie sa dezbatem mostenirea impreuna cu cele doua fiice ale noastre. Noi vrem ca acel apartament sa-l dam indarat fratelui si nu stim daca se poate face donatie sau ce modalitate sa adoptam. Va rugam sa ne ajutati in luarea unei decizii.
Mai intai trebuie sa dezbateti succesiunea.
Apoi, daca fratele va plateste contravaloarea apartamentului, atunci este mai bine sa faceti contract de vanzare cumparare.
Din cate stiu eu, costurile pentru vanzare si donatie sunt cam aceleasi. Dar mai bine discutati cu un notar cu privire la costuri, ei stiu cel mai bine.
Pt donatie nu ati mai plati impozit care e de 2 %.
Ar trebui sa faceti actul asa cum e actiunea; daca vindeti e vanzare, daca nu va da bani, e donatie.
Daca in realitate nici dvs nu ati cumparat de la frate, mai bine va sfatuiti cu un avocat, poate gasiti o alta cale de a-i da bunul inapoi.
Daca fetele sunt minore, nu pot dona, pot vinde cu autorizarea imstatei de tutela.
Care e cauza? Logica? Ati dat bani pe un bun si nu va mai trebuie? Ati locuit in el? Cand l-ati cumparat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Propietar la 17 ani femeie40 femeie40 buna ziua. am si eu o intrebare. am 40 ani sunt casatorita si am 2 baieti 17 si 3 ani jumate. as dori sa vand ce avem acum si partea mea sa o cedez copilului ... (vezi toată discuția)
Donatie intre frati mariaxxx mariaxxx Buna ziua. Vreau sa cumpar un imobil de la fratele meu (imobil pe care fratele l-a dobandit prin donatie de la parintii nostri, suntem 2 frati). Fratele este ... (vezi toată discuția)
Mostenire apartament lumifatu lumifatu Am impreuna cu sotul meu meu, in proprietate comuna, un apartament. Doresc sa i ramana fiicei noastre dar sotul meu are din prima casatorie, o fiica. Cum pot ... (vezi toată discuția)