avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri PFA ca traducator
Discuție deschisă în Traduceri

PFA ca traducator

Buna dimineata,
Am dat in 2011 examen de traducator la stiinte economice la Ministerul Culturii (germana si engleza) si ulterior in 2012 m-am inregistrat la Registrul Comertului ca PFA, primind de acolo un certificat de inmatriculare dupa care mi-am declarat veniturile (anticipate) la Adm.Financiara si in prezent imi desfasor activitatea prestand servicii pe care le facturez.
Lucrarile le stampilez, daca clientul solicita, cu stampila mea "Numele, PFA-Traducator, Atestat emis de Min.Culturii, germana-engleza"
Nu am dat examen de traducator la stiinte juridice pentru a obtine autorizatie de traducator de la Ministerul Justitiei deoarece nu mi-am propus sa desfasor activ.de traducere pentru Min.Justitiei, notari sau avocati.
As dori sa stiu daca activitatea traducatorilor neautorizati de MIn.Just.(cum este cazul meu) este reglementata separat de cea a traducatorilor autorizati (reglementata prin legea 178/1997)
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 11:53, 27 Decembrie 2013
Buna ziua,

In calitatea Dvs. va aflati sub tutela legii 44/2008, in calitate de PFA inregistrata la Registrul Comertului. Legea 179/1997 reglementeaza, prin regulamente si intocmirea traducerilor ce nu tin de domeniul legal, aspecte de care trebuie sa tineti cont si Dvs.
[ link extern ]
Sarbatori senine!
L.C.
Va rog sa imi explicati cum trebuie interpretata afirmatia Dvs.ca eu sa tin cont de faptul ca traducerile mele ca PFA traducator neautorizat nu tin de domeniul legal, ....adica sunt in afara legii ??? Multumesc frumos
Afirmatia mea a fost facuta doar pentru a puncta diferenta dintre traducatorul simplu si cel autorizat de Ministerul Justitiei precum si legislatia caruia se supune activitatea fiecaruia, doar atat.
Dvs. realizati traduceri din domeniul stiintelor economice si nu din domeniul juridic. Traducerile din domeniul juridic le realizeaza doar traducatorii detinatori ai autorizatiei emise de Ministerul Justitiei care sunt tutelati de legea 178/1997.
Sarbatori fericite!
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limite prestare servicii de traduceri - specializare ªtiinþele naturii ContSters179234 ContSters179234 Buna ziua, Va rog frumos sa ma lamuriti intr-o problema. Am un Atestat Profesional, eliberat de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii avand drept ... (vezi toată discuția)
Traducator autorizat Miriam1980 Miriam1980 Buna ziua. Lucrez in cadrul unui grup de firme ca si functionar economic dar tocmai am obtinut autorizatia de traducator pentru engleza. In cadrul firmei sunt ... (vezi toată discuția)
Traducator autorizat DASY DASY As vrea sa stiu pentru ce domeniu trebuie sa sustin examenul de traducator autorizat pentru a utea colabora (on line) cu un birou de traduceri autorizate? (vezi toată discuția)