avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt telefon mobil
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt telefon mobil

Nepotul meu a furat un telefon mobil in vara ,iar acum in iarna a fost chemat la politie unde si-a recunoscut vina si a predat telefonul. Ce pedeapsa risca.
Cel mai recent răspuns: thad92 , utilizator 16:39, 21 Decembrie 2013
ce varsta are? daca are intre 14-16 beneficiaza de o prezumtie relativa de lipsa de discernamant. aceasta insa poate fi rasturnata.
In schimb, daca are intre 16-18 ani beneficiaza de o prezumtie de discernamant, la fel relativa!

Instanta are la dispozitie multe sanctiuni..mustrare, libertate supravegheata, internarea intr-un centru de reeducare sau daca considera ca trebuie aplicata o pedeapsa mai grava va apela la detentie.

[ link extern ]
am cautat o speta si persoana in cauza a fost mustrata..depinde si de circumstante

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt la varsta de 15 ani egozenovie egozenovie o minora in varsta de 15 ani a furat un telefon mobil dintr-un strand,telefonul fiind luat de la persoana de langa cearceaful acesteia.Telefonul este in ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa minor rodika67 rodika67 copilul meu in varsta de 15 ani a fost prins furand dintr.un magazin trei articole de imbracaminte. era impreuna cu o persoana majora care a incurajat,o sa ... (vezi toată discuția)
Minori MIRITA IONEL MIRITA IONEL minora prinsa pe autobuz fara bilet,dar si fals privind identitatea.si-a platit amenda .o va trimite in instanta sau ii da avertisment sau mustrare? (vezi toată discuția)