avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt telefon mobil
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt telefon mobil

Nepotul meu a furat un telefon mobil in vara ,iar acum in iarna a fost chemat la politie unde si-a recunoscut vina si a predat telefonul. Ce pedeapsa risca.
Cel mai recent răspuns: thad92 , utilizator 16:39, 21 Decembrie 2013
ce varsta are? daca are intre 14-16 beneficiaza de o prezumtie relativa de lipsa de discernamant. aceasta insa poate fi rasturnata.
In schimb, daca are intre 16-18 ani beneficiaza de o prezumtie de discernamant, la fel relativa!

Instanta are la dispozitie multe sanctiuni..mustrare, libertate supravegheata, internarea intr-un centru de reeducare sau daca considera ca trebuie aplicata o pedeapsa mai grava va apela la detentie.

[ link extern ]
am cautat o speta si persoana in cauza a fost mustrata..depinde si de circumstante

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa minor rodika67 rodika67 copilul meu in varsta de 15 ani a fost prins furand dintr.un magazin trei articole de imbracaminte. era impreuna cu o persoana majora care a incurajat,o sa ... (vezi toată discuția)
Furt la varsta de 15 ani egozenovie egozenovie o minora in varsta de 15 ani a furat un telefon mobil dintr-un strand,telefonul fiind luat de la persoana de langa cearceaful acesteia.Telefonul este in ... (vezi toată discuția)
Minori MIRITA IONEL MIRITA IONEL minora prinsa pe autobuz fara bilet,dar si fals privind identitatea.si-a platit amenda .o va trimite in instanta sau ii da avertisment sau mustrare? (vezi toată discuția)