avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Obligat la plata TVA prin contract?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Obligat la plata TVA prin contract?

La un contract de vizionare imobiliara incheiat intre o agentie imobiliara si o persoana fizica posibila cumparatoare este de la sine inteles ca persoana fizica in cazul in care cumpara imobilul care face obiectul vizionarii trebuie sa plateasca TVA? In contract este specificat doar procentul de comision pe care il datoreaza agentiei imobiliare, nu este mentionat nimic despre TVA.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: curioasabela , utilizator 15:57, 27 Decembrie 2013
Buna ziua,

Nu contractul este de baza pentru stabilirea tratamentului fiscal din punct de vedere TVA al vazarii de imobile.
Depinde de persoana care vinde imobilul. In cazul in care este persoana juridica iar imobilul este nou, vanzarea se va face cu TVA.
In cazul in care vanzatorul este persoana fizica si nu realizeaza vanzari de imobile cu caracter de continuitate, vanzarea se va face fara TVA.

Numai bine
Ultima modificare: Luni, 23 Decembrie 2013
CONTABIUM, Contabil
Multumesc! Ca si persoana fizica am cumparat un imobil tot de la o pers fizica( care nu realizeaza vanzari de imobile cu caracter de continuitate). Am platit comisionul de 2% catre agentia imobiliara care a intermediat vizionarea apt, plata am facut-o prin banca. Agentia imobiliara trebuie sa imi emita factura? Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema comision agentie imobiliara bodom bodom Ma confrunt cu o problema legata de plata unui comision catre o agentie imobiliara. Am achizitionat un apart prin intermediul unei agentii imobiliare, cu care ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri legate de agentia imobiliara nagyemilia nagyemilia Buna seara! Va solicit ajutorul in legatura cu urmatoarea problema: Am contactat o agentie imobiliara in vederea achizitionarii unui imobil , am semnat un ... (vezi toată discuția)
Contract vizionare apartament pgbogdan pgbogdan Buna ziua, In vederea vizionarii unui apartament am semnat un contract cu reprezentantul unei agentii imobiliare, care de altfel este si vecin cu persoana ... (vezi toată discuția)