Buna ziua,
In vederea vizionarii unui apartament am semnat un contract cu reprezentantul unei agentii imobiliare, care de altfel este si vecin cu persoana care vinde apartamentul. Dupa vizionare am aflat ca apartamentul este inscris la o alta agentie cu care de altfel are si contract de exclusivitate. Ulterior am luat legatura personal cu proprietarul care mi-a spus ca el vinde apartamentul numai prin agentia cu care are contract de exclusivitate. Eu nu am nimic impotriva acestui lucru, sunt de acord sa platesc comision acelei agentii, insa nu stiu cum va reactiona prima agentie, cu care am si semnat contractul. Risc sa ma actioneze in instanta in cazul in care cumpar prin intermediul agentiei care are exclusivitate?
Multumesc pentru raspuns.
Cereti primei agentii sa intermedieze vanzarea, si va angajati sa platiti comisionul datorat la data incheierii vanzarii (nu inainte). Daca nu reuseste sa faca acest lucru, evident nu datorati comision de intermediere acelei agentii, poate doar o taza de vizionare daca exista in contract.
Multumesc pentru raspuns.
Cu siguranta prima agentie nu va putea intermedia vanzarea intrucat proprietarul si-a exprimat raspicat dorinta de a vinde doar prin intermediul agentiei care are exclusivitate.
O zi frumoasa.