Am si eu o intrebare : daca m-am angajat la 1 ianuarie 2009 imi pot lua in decursul anului concediu de odihna la care am dreptul? Adica in iulie imi pot lua toate cele 21 de zile de concediu?
Angajatorul tb sa imi dea si o prima de concediu pe langa salariul sau imi iau doar salariul normal in perioada concediului?
Teoretic puteti insa vedeti in Regulamentul Intern al firmei cum este reglementata chestiunea concediilor de odihna.
Trebui sa stiti ca daca vi se aproba toate cele 21 zile lucratoare de concediu in luna iulie si incetati activitatea la acest angajator inainte de sfarsitul anului 2009 va trebui sa restituiti banii primiti pentru zilele de concediu efectuate in avans.
Pentru a va face un calcul simplu, cele 21 zile lucratoare de concediu se calculeaza cate 1.75 zile pentru fiecare luna din an (1.75*12=21 zile).
Legat de prima de concediu, vedeti iarasi Regulamentul Intern sau Contractul Colectiv de Munca al firmei.
Altmiteri, Codul Muncii spune doar asa:
Art. 145. - ″(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.″
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Contract de munca
creata3112
Buna seara
As avea o curiozitate.Este legal sa primesc salariu la 45 zile? adica lucrez de la 01-31 a lunii iulie si pe 15. august incasez salariu pe luna ... (vezi toată discuția)