avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIU DE ODIHNA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIU DE ODIHNA

Buna ziua!
Am si eu o problema referitor la concediul de odihna neefectuat in anul 2009,in anul 2010 pana cand se poate efectua?
Si o alta problema daca am facut o concediere a unui salariat in luna ianuarie 2010 si el nu si-a efectuat tot concediul de odihna pe anul 2009,suntem obligati sa il mai platim sau platim doar zilele de concediu aferente anului 2010?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 13:16, 29 Ianuarie 2010
din punctul meu de vedere,in momentul in care salariatul paraseste firma, i se vor calcula drepturile salariale pentru luna respectiva, in cazul unei concedieri cu 65,1 i se va acorda un salariu compensatoriu si i se vor plati zilele de concediu neefectuate din 2009 +1.75 la prorata(1.75/20*nr de zile lucrate in ianuarie) pentru luna pentru ianuarie 2010.
Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
In speta, CO neefectuat in 2009 se poate lua pana la sfarsitul anului 2010.
Dar daca nu si-a luat concediul pentru ca nu a vrut? Sunt cazuri in care oamenii chiar nu isi iau concediu ca nu vor...atunci ce facem? Pentru a-i plati zilele din 2009 ar trebuie ca acesta sa nu fi efectuat concediul din motive neimputabile salariatului.
Ar trebui sa aveti programari ale concediului de odihna si daca nu-si fac cerere nu mai este din vina angajatorului.
Salariatul este programat in concediu,solicita concediu si angajatorul nu aproba,atunci este din vina angajatorului.

Aceasta prevedere ar trebui cuprinsa in mod explicit in regulamentul intern.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna popescu marcela popescu marcela Buna ziua, Daca un angajat solicita desfacerea CIM de comun acord la data prezenta dar nu a efectuat concediului de odihna la nivelul anului 2008, acesta ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna leopoldina leopoldina Buna dimineata, Am o intrebare in ceea ce priveste concediul de odihna: am un angajat care in anul 2009 nu si-a luat tot concediul de odihna, iar in 2010 va ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat elam elam Buna ziua! As dori si eu o lamurire daca se poate: un salariat are concediul de odihna pe anul 2008, respectiv o restanta de 8 zile si pe 2009, respectiv 21 ... (vezi toată discuția)