avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Ceausescu traieste!?
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Ceausescu traieste!?

Oare chiar nu mai exista? Daca da, altii multi, enorm de multi i-au luat locul! Acest forum ilustreaza ipoteza, axioma, teoria, prezumtia...
Cand cititi ce scriu unii oameni, ganditi-va la aceasta intrebare- eu spun ca este retorica.
De fapt, numele propriu este doar o...metafora, vorbim de dictator, tendinta de a stapani absolut, de a avea ascendent asupra altora, cu sau fara a avea vreun merit...si le face placere...asa a spus un om de tot respectul, motiv pentru care il plagiez, caci nume proprii nu am voie sa scriu, da?
Cel mai recent răspuns: edeneve , utilizator 13:00, 5 Februarie 2014
Da, asta cam asa este ...Bucureștii întregi în picioare: fierbe lumea toată; încep să se arboreze drapelele tricolore... Un entuziasm furtunos...
Ceausescu este mai aproape decat credeti! Este chiar aici! Sunt oameni care nici azi nu au auzit de art.30 din Constitutia Romaniei! LIBERTATEA DE EXPRIMARE. Nu va ganditi ca doresc sa exprim o opinie politica, nu Omul este fratele meu, sora mea, vecina, colegul, cel care are PAINEA SI CUTITUL, Iti taie acest drept IN-VI-O-LA-BIL! Numai el are dreptul sa aiba opinii! El poate si cenzura! suprima! Poate pune pumnul in gura! Ta gueule! Shut up!
Adevarat graiti si cu intelepciune. Traieste sarmanul, la doi metrii (doi si ceva) sub pamant, dar spiritul lui este prezent in noi, in televizoare, in scarile de bloc comuniste, la subsolurile comuniste, prin casa poporului fosta comunista, ...cam peste tot. Doamneeee ... unde sunt cartelele la benzina (de 20 litrii/luna), programul de 2 ore/zi la tv, programarile de cate 7 ani asteptare la cate o Dacie, sau de cate 5 ani la cate un TV color, drumurile (zise sosele) cu cratere prin care nu puteai sa mergi nici cu piciorul, daramite cu masina, militienii, securistii, activistii de partid, conservele de tocana de legume, crevetii vietnamezii ... ahhh ce viata (dusa)!!
courvoisier a scris:

Cand cititi ce scriu unii oameni, ganditi-va la aceasta intrebare- eu spun ca este retorica.

No, dacă n-ar fi fost retorică, mai că m-aş fi gîndit la ea, m-aş fi aplecat asupra ei, aş fi încercat să caut nişte răspunsuri. Da' aşa...

Goliţi-o de retorism, daţi-i substanţă (dacă nume şi prenume nu vreţi a-i da) şi, cine ştie?... Pînă atunci, rămîne să dezbatem ce? Ipoteze, axiome, teorii, prezumţii? Sau ne axăm direct pe art.30?
Traieste pentru ca efectele si urmarile ori consecintele se vad mult timp dupa schimbarea lui. Spiritul sau, comportamentul si mentalitatea sa sau inclinatiile sale megalomaniace se regasesc in unii politicieni, azi. Mita, minciuna, falsitatea, actul de a te preface a fost bine inradacinat de ei si de el, pentru o perioada lunga de timp, dupa moartea sa. Comportamentul parintilor, absurditatea unor replici si a gandirii de frica, de "ce vor spune oamenii, vecinii, neamurile si toti cei pe care ii cunosti", ideea de perfectiune pe care o vroia el...toate acestea inca traiesc in noi si in ei. Realizarea profesionala si personala, mai ales sunt niste termeni mutilati si recreati in forma omului nou care, pentru unii este foarte important. Cred ca cel mai relevant, evident si chinuitor gand este abandonul si izolarea in conditii inumane-mizere-umilitoare, demne de niste taratoare, a copiilor cu dizabilitati psihice si locomotorii carora mamele le dadeau viata iar apoi ii abandonau sau uciderile si crimele in masa comandate de Elena si de el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ro, statul e separat de biserica?! trope_doi trope_doi Primind o invitatie la \"inaugurarea” \"Anului Darwin”, am aflat ca [u]in RO nu se preda in scoli teoria evolutionista... Chiar e adevarat[/u]?! Nu ... (vezi toată discuția)
Honorius prigoana... deputat?! MIHAI GRIGORE MIHAI GRIGORE Politica romaneasca ne arata clar un lucru: CA TINE! Ce anume tine? Pai tine orice! Cat timp tine ? La nesfasit! Sau nu?! Ce reprezentativitate ... (vezi toată discuția)
Ce nu inteleg eu Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Trebuie sa incep cu o afirmatie dureroasa dar adevarata: [b]am un intelect deficitar[/b]. Nu, nu sunt autist, nu sufar nici de sindromul Down si nici nu sunt ... (vezi toată discuția)