avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Doua concubinaje cu copii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Doua concubinaje cu copii

Buna ziua,
Ma aflu in urmatoarea situatie:
Din 1985 pana in 1993 mama mea impreuna cu tatal meu au stat in concubinaj(fara acte) in urma caruia au rezultat doi copii(printre care si eu).
In 1993 s-au despartit si de atunci tatal sta in concubinaj cu o alta femeia(tot fara acte) in urma caruia a rezultat un copil.
In 1990 a fost creata o firma care a crescut pe parcursul acestor ani.
Intrebarile mele legate de aceasta situatie sunt :
1. As vrea sa stiu daca a doua concubina are un drept legat de mostenire ?
2. Cum se imparte intre copii ? ( 2 din primul concubinaj si unul din actuala relatie..)
3. Femeia din primul concubinaj are vrun drept avand in vedere ca s-a creat firma in timpul primului concubinaj ?

Va multumesc anticipat pentru ajutor,

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 05:29, 23 Decembrie 2013
Niciuna din concubine nu are vreun drept.
Copiii vor imparti egal mostenirea dupa tata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire jaguar26iunie79 jaguar26iunie79 Buna ziua!Am o nelamurire in cazul unei mosteniri si as vrea sa stiu urmatoarele:daca sunt singur la parinti si ai mei sunt despartiti de ceva vreme,mama fiind ... (vezi toată discuția)
Concubinaj-mostenire Art2 Art2 Buna ziua, Am o nelamurire cu privire la situatia in care ma aflu. Tatal meu s-a despartit de mama(copii au ramas la el), iar acum 35 ani a inceput sa ... (vezi toată discuția)
Bună seara, ma aflu în următoarea situație și nu știu ce ... Sory78 Sory78 Bună seara, ma aflu în următoarea situație și nu știu ce trebuie sa fac. Am trăit în concubinaj cu un bărbat în urma căruia a rezultat un copil ... (vezi toată discuția)