buna,am cumparat 4 cauciucuri de pe net noi noute,amtrimis soferul la curier le-a platit si sa dus sa le monteze.A doua zii vad cauciucurile pe masina si constat ca au o dunga ca si cum ar fii resapate plus anul fabricatiei era 2011,deci 2 ani si vechime.Le dau jos a doua zii le duc la un reprezentant din oras cu greu doresc sa le ia si sa dea un bon ca a primit cauciucurile a doua zii.Dupa o luna si ceva ai contactez si ma anunta ca datorita unei expertize cauciucurile sunt in regula.Au spus ca bani nu ai primesc inapoi pentru ca au fost montate si rulate.Specific ca o zii au stat pe masina si vreo 2 km sau circulat.De atunci masina aceasta sta fara sa circule si nu stiu ce sa fac.Cautand pe ministeru de finante firma care a facut expertiza constat ca din 2010 nu exista.Cauciucurile sunt cumparate pe firma si nu pot apela protectia consumatorului,ce pot face:mothersday:
Raspunsul privind efectarea expertizei l-ati primit telefonic sau in scris?
Ati primit certificat de garantie cu seria anvelopelor?
V-a fost prezentat vreun raport de expertiza? Contestati raportul de expertiza.
Daca firma care a facut expertiza nu mai exista si aveti un raport de expertiza pus la dispozitie de vanzator intentati actiune in instanta.
Pentru a avea certitudinea ca firma care a facut expertiza nu mai exista trebuie sa obtineti de la Registrul Comertului un act oficial. Apoi ori il anuntati pe vanzator ca a facut o expertiza falsa (daca este cazul), acesta se sperie si schimba anvelopele. daca nu se sperie, nu le schimba. Si atunci mergeti in instanta cu probele.
Problema nu este ca ati mers doar 2 km sau 20 de m. Daca le-ati pus pe masina si le-ati folosit ele nu mai pot fi vandute ca noi. Asadar daca a reiesit faptul ca erau noi nu prea se poate face nimic. Faptul ca erau fabricate cu 2 ani inainte nu este relevant daca erau noi si nefolosite.
De acord ca nu are relevanta data fabricatiei dar numai in conditiile existentei unui certificat de garantie!
Anvelopele noi au un pret mai mare decat cele resapate, daca au fost vandute ca "noi" iar in urma in expertizei rezulta ca erau "resapate" nu cred ca mai conteaza ca a mers 1 metru sau 20 de kilometri.
Nu cunoastem obiectivul expertizei deoarece acesta nu ne-a fost relatat, cunoastem doar concluzia expertizei, ca sunt "in regula".
Asa ca @Viano72 trebuie sa ne lamureasca cu privire la expertiza, se refera la modul de fabricatie (noi sau resapate) ori la starea tehnica (caracteristici functionale, inaltimea profilului, etc.).
Din cate cunosc anvelopele resapate trebuie marcate intr-un anumit mod ptr a fi deosebite de cele noi.
Cauciucuri iarna
sandupaul
Buna ziua
Am achizitionat cauciucuri de iarna Dunlop la masina personala, iar dupa aproximativ 3000 km cauciucul stanga fata(partea soferului) a facut o galma ... (vezi toată discuția)