avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achizitie autoturism cu probleme necunoscute inainte ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achizitie autoturism cu probleme necunoscute inainte de cumparare

Buna ziua,

Ma confrunt cu situatia pe care o voi descrie mai jos.
Am cumparat acum 3 saptamani o masina de la firma la care lucrez, care organizase o licitatie pentru niste masini rulate.
In descrierea masinii din cadrul licitatiei era precizat faptul ca masina nu are nicio problema si ca este perfect functionala.
Am licitat, am cumparat o si dupa ce am mers cu ea cateva zile, a aparut pe bord un martor care indica o problema la motor.
Am facut o programare la service-ul autorizat al companiei producatoare si in urma testelor s-a constat ca trebuie sa mai efectuez niste teste mai amanuntite, existand suspiciunea unei defectiuni la una din piesele masinii care afecteaza consumul de benzina, si ca martorul va fi sters de pe bord, dar va reaparea dupa cateva zile, avand in vedere ca trebuie schimbata respectiva piesa, foarte scumpa de altfel, in jur de 1000 de euro.
Martorul de pe bord a reaparut la scurt timp si am cerut explicatii verbal si inscris celor care s-au ocupat de vanzarea masinii.
Verbal au recunoscut ca problema este veche dar ca reparatia fiind foarte scumpa, firma a decis ca nu o mai repara.
Le-am imputat faptul ca vanzarea nu a fost corecta, ca martorul a fost sters de pe bord inainte de vanzare, pentru ca daca ar fi fost mentionat acest lucru in descrierea tehnica din momentul licitatiei, nu ar mai fi vandut-o.
Am discutat si cu persoana care a folosit masina inainte sa o cumpar si care mi-a confirmat ca acesta problema exista si ca martorul a fost sters fara sa fie reparata.
A inceput un duel al mailurilor intre mine si firma care a vandut -o in care eu ii acuz de vanzare necinstita si cer reparatia masinii pe banii lor.
Se disculpa spunand ca nu exista problema inainte de vanzare, mai mult au cerut informatii in legatura cu investigatiile pe care le-am facut la service, fara acordul meu au primit acele informatii, eu nu am nimic de ascuns dar nu mi se pare normal ca ei sa obtina ce informatii vor de la service-ul unde fac eu constatarile pe banii mei, cum ramane cu confidentialitatea clientului? Ei mi-ar furniza mie informatii despre trecutul investigatiilor facute asupra acestei masini? din care probabil ar reiesi fatul ca avea probleme dinainte de vanzare....
Va rog sa-mi spuneti ce ar fi bine sa fac in continuare, eu ma gandesc sa fac reclamatie la ANPC.
Masina nu este inscrisa inca pe numele meu la Administratia Financiara si la Politie, sunt in acel termen de 30 de zile in care o pot declara. Am doar actul de vanzare-cumparare.
Cand am cerut explicatii celor de la service de ce dau informatii fara acordul meu s-au scuzat spunand ca nu am prezentat actul de vanzare cumparare al masinii, dar nu mi l-au cerut, mi-au cerut doar buletinul, iar eu nu ma asteptam ca voi avea asemenea surprize!!

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: elyn , utilizator 18:03, 21 Februarie 2016
cereti anularea contractului pentru dol.
Pana sa aflu de acesta problema, eu i-am achizitionat si montat cauciucuri de iarna si i-am facut acele teste pe banii mei, vreau sa o repare, nu sa o dau inapoi!
Daca aveti probe sa sustineti cele de mai sus, ati putea obtine ori desfiintarea bunului ori chiar repararea sa. Din cele ce spuneti, ca vanzatorul cunostea viciile bunului, puteti obtine daune constant in repararea bunului. Care a fost valoarea de vanzare?

Poate e mai bine sa incercati o negociere, altfel in instanta.
ce acte doveditoare?
numai daca imi da service-ul istoricul masinii, acolo se vede clar ca a fost identificata in trecut problema.
Puteti realiza expertiza tehnica,care coroborata cu istoricul masinii probeaza fara putinta de tagada ca deficienta tehnica dateaza anterior momentului vanzarii acesteia

Alte discuții în legătură

Raspunderea patrimoniala costin romica costin romica Utilizez masina de serviciu si in urma cu cateva luni am constatat ca motorul a inceput sa consume ulei. Masina a fost dusa intr-un service pt. ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina care s-a defectat din prima zi dupa achizitionare mioara123 mioara123 Buna ziua, Acum exact 14 zile am cumparat o masina, din 2009 de la un domn care parea de buna credinta. Am vazut masina, mi-a placut cum merge si am fost cu ... (vezi toată discuția)
Plangere penala inselaciune auto Saimir Saimir Buna ziua, Am cumparat in urma cu o saptamana [editat]un autoturism, la care mi s-a spus din partea vanzatorului ca masina nu are probleme tehnice, sau ... (vezi toată discuția)