avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Cauciucuri iarna
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Cauciucuri iarna

Buna ziua
Am achizitionat cauciucuri de iarna Dunlop la masina personala, iar dupa aproximativ 3000 km cauciucul stanga fata(partea soferului) a facut o galma pe partea exterioara a anvelopei.Eu nu stiu sa fi lovit ceva sau sa fi dat in gropi.La expertiza vizuala facuta de furnizorul de anvelope[Editat - pe forum nu este permisa postarea numelor persoanelor fizice si/sau juridice cu care aveti probleme. Multumesc pentru intelegere] autorizat P.M.B.(nu stiu ce inseamna), certificat GOODYEAR,mi s-a spus ca este vina mea, ca anvelopa prezinta semne clare ale deteriorarii produse de o agresiune exterioara/impact (corp strain, bordura, etc) care a produs o comprimare fortata a carcasei si ruperea componentelor favorizand slabirea rezistentei si aparitia denivelarilor pe flancul anvelopei.
Eu nu sunt de acord cu rezolutia data si as vrea sa intreb cum as putea, si unde, sa fac o contraexpertiza si daca as avea vreo sansa de castig in instanta, avand in vedere ca anvelopa este noua si in garantie.

Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2012
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: sandupaul , utilizator 11:22, 9 Februarie 2012
Aveti dreptul sa solicitati expertiza tehnica
In situatia in care concluziile va sunt favorabile ,sesizati direct reprezentanta producatorului,eventual autoritatea pentru protectia consumatorului
Buna ziua
Am primit un raspuns scris din care rezulta ca s-a facut o inspectie vizuala .In acest caz trebuie sa le solicit o expertiza tehnica tot lor?
Va multumesc
ANPC nu ia in considerare decat sesizarile / reclamatiile persoanelor fizice.

Am facut precizarea aceasta pentru ca ati scris intr-un topic deschis cu aceeasi intrebare (pe care l-am sters pentru ca Regulamentul nu permite postarea aceleiasi intrebari in mai multe forumuri) ca ati cumparat cauciucurile pe firma.
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2012
Ares-3, moderator
Buna ziua
In cazul meu ce trebuie sa fac, si cui trebuie sa ma adresez?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teapa cauciucuri noi Viano72 Viano72 buna,am cumparat 4 cauciucuri de pe net noi noute,amtrimis soferul la curier le-a platit si sa dus sa le monteze.A doua zii vad cauciucurile pe masina si ... (vezi toată discuția)
Casco - societatea de asigurari refuza plata Bujor-Marius Bujor-Marius Buna ziua, Pe data de 12.05.2012 a avut loc un eveniment rutier in care a fost implicat doar un singur autoturism. Mai exact, am acrosat un obiect aflat pe ... (vezi toată discuția)
Recurs câºtigat, cauzã trimisã spre rejudecare primei instanþe, expertizã mlpat admisã Victor76 Victor76 Buna ziua...si bine v-am regasit. Pentru cei care mi-au urmarit posturile dar si pentru persoanele care doresc sa ma consilieze fac un mic rezumat. Dupa 2 ani ... (vezi toată discuția)