avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Procedura de atac a unei conventii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Procedura de atac a unei conventii

Am o casa in constructie prin ANL pentru care am luat un credit de la o banca. Creditul a fost acordat conform unei conventii Banca/ANL. Datorita desfasurarii defectoase a lucrarilor le-am preluat in regie proprie (cu aprobarea ANL). Acum mi se solicita returnarea subventiei.

Dupa mai multe interventii la Banca si ANL pot rezuma situatia in care ma aflu: solutia Bancii nu este acceptata de ANL si invers, iar cel care plateste pagubele sint eu. Calea amiabila pare epuizata si trebuie sa fac apel la justitie sau chiar o plingere penala (pentru abuz in serviciu).
Pentru inceput am sa incerc in justitie, vreau sa atac Conventia ANL/Banca care este lacunara (nu a prevazut cazul cind lucrarile sint preluate in regie proprie) si apoi cred ca poate contine unele clauze abuzive care au fost preluate si in contractul de creditare.

Deci, intrebarea este: care este procedura prin care poate fi actionata in justitie respectiva conventie?
Ultima modificare: Luni, 23 Decembrie 2013
ion minca, utilizator

Alte discuții în legătură

Termen de prescriere returnare subventie ion minca ion minca Am primit o subventie de la stat pentru construirea de locuinta prin credit ipotecar prin ANL cf. Ordonantei 59 din 23 mai 2002. Din anumite motive trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Contract standard, preformulat bazat pe o conventie inatacabila hot_oliviu hot_oliviu Am solicitat in justitie modificarea unei Conventia de finantare ANL/BCR, semnata de aceste institutii in 2003, pentru a fi adusa la zi, adica sa tina cont de ... (vezi toată discuția)
Schimbarea regimului contractului de credit imobiliar ion minca ion minca Am un contract de credit ipotecar pentru construirea unei locuinte prin ANL. Deoarece desfasurarea lucrarilor de constructii a devenit haotica (termenul de ... (vezi toată discuția)