avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Legea pensionarii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Legea pensionarii

Buna ziua, acum cateva saptamani s-a vorbit in parlament despre noua lege a pensionarii pe grade si posibilitatea perosanelor care au ramas fara serviciu inainte de varsta pesnionarii sa aibe acest beneficiu de a se putea pensiona in functie de gradul avut in munca.
Acum intrebarea mea este daca legea s-a aprobat si ce persoane beneficiaza de pensionare
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:04, 24 Decembrie 2013
Legea respectiva a fost adoptata de Parlamentul Romaniei si promulgata de catre presedintele tarii. Urmea, pentru a intra in vigoare, sa fie publicata in Monitorul Oficial.

Legea reglementează faptul ca grupa I de muncă va fi luată în calcul la stabilirea vârstei de pensionare.
Astfel, persoanele care au lucrat în grupa I de muncă înainte de anul 2001 vor beneficia de o reducere de trei ani la vârsta de pensionare pentru fiecare şase ani munciți în această grupă.
Ultima modificare: Marți, 24 Decembrie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare lege pensii boarcornel boarcornel Am lucrat 4 ani si 10 luni in grupa 1 de munca si am lucrat 7 ani in grupa a 2 a de munca.Sunt nascut in iulie 1952.Ce reducere a varstei de pensionare dupa ... (vezi toată discuția)
Trecerea de la pensie anticipatã la pensie pentru limitã de vârstã dacã ai lucrat în grupa i de muncã LUCIAN_D13 LUCIAN_D13 Pensionarii care au la aceasta data pensie anticipata partiala si 11 ani de munca in grupa I ( pentru munca prestata inainte de anul 2001 ), daca legea va fi ... (vezi toată discuția)
Calculul vechimii pentru grupa i si ii de munca cumulate Solomonea Solomonea Buna ziua! Am si eu o intrebare daca ma puteti lamuri..... ! Tatal meu are varsta de 58 de ani si are munciti 11 ani la grupa I si 21 la grupa II ! Am inteles ... (vezi toată discuția)