avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1133 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pereti din sticla
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pereti din sticla

Am o nelamurire legata de constructia unor "luminatoare" din perete de sticla tip nevada. Aceasta este cerinta unei vecine care are casa construita pe hotar cu mine si vrea aceste luminatoare de 1X1,8 METRI ( 2 buc.). Nelamuririle mele sunt urmatoarele:
1 Poate renova peretele casei fara autorizatie
2 Are nevoie de acordul meu notarial pentru renovare
3 Aceste luminatoare constituie servitute de lumina
4 Eu am de gind mai tirziu ( 3-4 ani) sa construiesc o casa in acel loc lipita de peretele vecinei sau daca nu vrea la 50 cm de peretele ei. Luminatoarele acestea nu ma trimit mai departe deoarece ii iau lumina.
1. poate renova peretele
2. nu are nevoie de nici un fel de acord
3. de regula aceste luminatoare sunt puse in mansarda cladirii, in sarpanta acoperisurilor, nu sunt cu vedere directa la vecini si nu "violeaza" in nici un fel normele de intimitate si convietuire cu vecinatatea
4. :-/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord vecin constructie Dasandor Dasandor Am achizitinat un imobil care este lipit de imobilul vecinului , noi vrem sa mansardam ( acoperisul care este deasupra supafetei noastre ) , imobilul este ... (vezi toată discuția)
Izolatie termica spre vecini nccncc nccncc Buna ziua. Locuim la casa (in Ploiesti). Am inceput lucrarile de reabilitare termica si vecina spre care e spatele casei noastre nu e de acord sa izolam casa ... (vezi toată discuția)
Art. 31, din legea 50/1991 amri amri am mai scris pe forum ca am o vecina care si a facut casa pe hat cu ferestrele in curtea mea... eu asa am cumparat casa acum 2 ani, in fine, dupa 2 ani in ... (vezi toată discuția)