avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Magazin en gross - am vandut la persoane fizice
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Magazin en gross - am vandut la persoane fizice

Buna.
Am un mic magazin en-gross la care am vindut marfa catre firme dar si catre persoane fizice.
Incasarea s-a facut cu bon fiscal.
Acum am un control de la fisc si inspectorii mi-au spus ca imi vor da amenda si nu imi vor recunoaste costul scaderii din gestiune a marfii.
Am studiat problema si am vazut ca in situatia data se da amenda si se interzice una din activitati ( en gross sau en detail) dar este posibil sa ma puna sa platesc impozit pe profit in mod suplimentar?
Ce sfat imi dati ? Ce mai pot face ?

Cel mai recent răspuns: Herra_ , utilizator 15:02, 26 Decembrie 2013
Faceti o analogie cu Metro si Selgros...Cine va impiedica sa intocmiti un process verbal de constatare a distrugerii unor baxuri dintr-o marfa anumita, iar aceasta marfa sa o vindeti la bucata pentru a limta pierderile?Evident, cu plata catre stat a taxelor respective? Trebuie sa castige si statul, nu doar comerciantul!
Corect! Ati recunoscut veniturile! (desi nu aveti spatii separate pentru en-gros si en-detail)
Mofturi ale finantelor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De unde se poate cumpara marfa? ela1987 ela1987 Buna ziua, am avut control de la vama si ni s-a spus ca nu se poate vinde marfa cumparata de la Billa, Kaufland etc. Am gasit legea 12/1990 care prevede ca nu ... (vezi toată discuția)
Gestiune en gross ContSters232561 ContSters232561 buna ziua! vrem sa deschidem un depozit en gross unde se vinde pe baza de factura si chitanta la persoanele juridice dar vrem sa vindem din aceeasi gestiune si ... (vezi toată discuția)
Ce documente se intocmesc la transferul intre gestiuni? carmenbn carmenbn Am o gestiune pt. marfuri en-gros si una pt.marfuri la pret cu amanuntul.Pot transfera marfa din gestiunea cu amanuntul in cea en-gros?(dupa cateva zile,marfa ... (vezi toată discuția)