avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Stiri si noutati legislative din domeniul Legislatiei ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Stiri si noutati legislative din domeniul Legislatiei muncii

Spre deosebire de alte ramuri de drept, dreptul muncii presupune o cantitate mult mai mare de drept pozitiv, de normă propriu-zisă pentru că în afara reglementărilor extrem de numeroase care s-au succedat în ultimul timp, interpretul trebuie să suprapună și norma negociată rezultată din practica negocierilor, respectiv din dispozițiile contractelor colective aplicabile.

Deschidem acest topic si va invitam, asadar, sa postati toate modificarile legislatiei muncii care au aparut sau vor apare si nu pot fi accesibile tututor.

Va rugam sa retineti o regula de baza, aplicabila in acest topic, pe langa dispozitiile Regulamentului general de functionare din Forumul Avocatnet.ro:
- aici se vor posta doar subiecte care contin modificarile ivite in domeniul Dreptului Muncii.

Va multumim anticipat.
================================

In Monitorul Oficial, Partea I nr. 836 din 24.12.2013 a fost publicata Hotărârea nr. 1116/2013 pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 1.352/2010 privind aprobarea structurii Clasificării ocupaţiilor din România - nivel grupă de bază, conform Clasificării internaţionale standard a ocupaţiilor - ISCO 08
.......

6. Anexa se completează cu cinci noi grupe de bază, după cum urmează:
a) După grupa de bază "2424 Specialişti în formarea şi dezvoltarea personalului" se introduce o nouă grupă de bază, cu următorul cuprins:
"
2429 Specialişti în administraţie neclasificaţi în grupele de bază anterioare.";
b) După grupa de bază "3413 Specialişti în domeniul religiei şi asimilaţi" se introduc patru noi grupe de bază, cu următorul cuprins:
"
3414 Personal didactic în învăţământul primar
3415 Personal didactic în învăţământul preşcolar
3416 Instructori şi asimilaţi din învăţământ
3419 Personal în învăţământ neclasificat în grupele de bază anterioare".

Textul HG poate fi vizualizat aici
[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:30, 12 Decembrie 2022
Începând cu data de 19 decembrie 2020, Inspecţia Muncii pune la dispoziţia angajatorilor o versiune actualizată a aplicației Revisal - REVISAL 6.0.8 - pentru transmiterea registrului de evidenţă a salariaţilor în format electronic.
[ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
HOTĂRÂRE nr. 4 din 13 ianuarie 2021 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată
EMITENT : GUVERNUL ROMÂNIEI
Publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 40 din 13 ianuarie 2021



În temeiul art. 108 din Constituția României, republicată, și al art. 164 alin. (1) și (1^1) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare,Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Articolul 1
(1) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, prevăzut la art. 164 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, se stabilește în bani, fără a include sporuri și alte adaosuri, la suma de 2.300 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 169,333 ore pe lună, reprezentând 13,583 lei/oră.
(2) Prin excepție de la prevederile alin. (1), începând cu data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, pentru personalul încadrat pe funcții pentru care se prevede nivelul de studii superioare, cu vechime în muncă de cel puțin un an în domeniul studiilor superioare, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, fără a include sporuri și alte adaosuri, se stabilește la suma de 2.350 lei lunar, pentru un program normal de lucru de 169,333 ore în medie pe lună, reprezentând 13,878 lei/oră.

Articolul 2
În aplicarea prevederilor art. 164 alin. (1^2) din Legea nr. 53/2003, republicată, cu modificările și completările ulterioare, începând cu data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, toate drepturile și obligațiile stabilite potrivit legii se determină prin raportare la nivelul de 2.300 lei al salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.

Articolul 3
La data prevăzută la art. 1, Hotărârea Guvernului nr. 935/2019 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1010 din 16 decembrie 2019, se abrogă.
Buna ziua , nu cred ca sunt pe topicul bun dar as vrea sa expun o problema . Ex

Se afișează grafic 12/24 12/48 ..
se începe graficul cu ture la respectivul program cu 48 de ore libere după fiecare tura de noapte propriu zisa . La un moment dat intervin diferite situații de CM , CO , etc..; când se revine , angajatul nu mai pică pe tura pe care a început luna , acestuia fiindu-i schimbată tura .. apărând pe alta tura fata de cea pe care a început luna dar tot la program de 12/24-12/48 dar pe o alta tura fata de a lui ;
, in program sunt stipulate condițiile de lucru , cât și repaosul săptămânal , dar și faptul ca turele venite din liber vor fi plătite la alt tarif .

Partea a doua a lunii , cu turele schimbate fata de turele pe care salariatul a început luna .. sub ce incidența sunt ? Pentru ca sunt multe de discutat .

Angajatul nu a fost intrebat dacă e de acord cu respectivele schimbări .. sărituri pe alte ture , pot fi ele consemnate ca și munca pe alta tura unde este nevoie de acordul sau Pt a presta aceste ture ? Este o problema destul de ambigua . Pt ca angajatorul in ccm este de acord cum ca turele venite din liber se fac numai “cu acordul” lui și plătite sub alt tarif de munca din timp liber , conform contractului .

Nu este obligatoriu sa fie intrebat angajatul dacă este de acord cu respectivele schimbări ?

Sunt sau nu ele plătite sub regimul de munca suplimentară ?


Trebuie sa existe o neregula undeva , deoarece in acest mod angajatorul te poate utiliza pe 4 ture diferite intr un interval lunar doar Pt ca ți a afișat programul de lucru de la începutul lunii .. in acest mod scăpând cumva de povara orelor cu “venit din liber “ dacă ți ar afișa un program perfect constant de la început pana la sfârșit .

Ori atunci legea e atât de proasta încât ne pune la dispoziția angajatorului in rol de sclav .
Ultima modificare: Marți, 30 Martie 2021
EuAngajatul, utilizator
Art. 117 C.mun.
Programul de muncă şi modul de repartizare a acestuia pe zile sunt aduse la cunoştinţă salariaţilor şi sunt afişate la sediul angajatorului.

Prin urmare, in privinta stabilirii programului de munca si a modului de repartizare a acestuia pe zile angajatorul nu are decat obligatia de a aduce aceste chestiuni la cunostinta salariatilor si de le afisa la sediul angajatorului.

In situatia in care repartizarea timpului de munca este mentionata in c.i.m., atunci modificarea acesteia necesita incheierea unui act aditional la c.i.m.
Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 830 din 10 decembrie 2010, aprobată cu modificări prin Legea nr.132/2011, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și se completează, ......
[ link extern ]

Actele normative adoptate sau de care Guvernul a luat act în ședința din 07.04.2021

Alte discuții în legătură

Alocatie de stat Makedon Makedon Bună ziua! Am aflat că s-a discutat mărirea alocației de stat pentru copii peste 2 ani. Aș dori să aflu dacă într-adevăr s-a mărit alocația, sau au ... (vezi toată discuția)
Proiect de lege pentru modificarea si completarea o. u. nr. 28/2009 privind reglementarea unor masuri de protectie sociala.  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu [b]Somajul s-ar putea prelungi cu 4 luni in cazul in care va fi aprobata propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate.....se impoziteaza, se retine sanatatea?? stephie06 stephie06 Stiam ca nu se impoziteaza indemnizatia de concediu de sarcina si lahuzie, insa contabila mi-a retinut si sanatatea si impozitul, mi-a retinut tot, ... (vezi toată discuția)